LaCie big Family

De big-family zijn externe opslagsystemen speciaal voor de veeleisende of professionele gebruiker die met veel en grote bestanden werken. Denk aan bijvoorbeeld fotografen, professionals in de filmindustrie en audio/muziek-industrie. Deze schijven hebben een hoge opslagcapaciteit en zeer snelle doorvoersnelheden om de workflow te versoepelen.Mocht er toch een schijf kapot gaan, dan hoef je niet de hele behuizing te vervangen maar zijn de interne schijven hot- swappable.

 

De schijven zijn makkelijk van elkaar te onderscheiden dankzij hun benamingen

Big

Big betekent dat de schijf meerdere schijven heeft. Dus bij de 2big Thunderbolt 3 dock weet je dat er twee schijven in zitten. En bij de 5big zitten er 5 schijven in. De reden dat er meerdere schijven gebruikt worden is voor RAID-configuraties.

Thunderbolt

Thunderbolt 3 is een modern protocol dat in sommige USB-C-aansluitingen zit. Je herkent zo’n Thunderbolt 3-poort aan het icoon van een bliksemflits. Dankzij het Thunderbolt 3-protocol is een USB-C-poort sneller en heeft hij heel wat extra functies. Zo kan je bijvoorbeeld je laptop opladen en een 8K-beeldscherm aansluiten. Dankzij ‘daisy chaining’ kan je alle apparaten aan elkaar aansluiten, wat zorgt voor minder kabels op je bureau.

6Big en 12big Thunderbolt 3

De LaCie 6big en 12big zijn Thunderbolt 3-harde schijven met 6 of 12 interne Seagate-schijven voor de zo hoog mogelijke prestaties. Met meerdere interne schijven heeft u ook diverse RAID-mogelijkheden. Van RAID 0 voor de hoogste snelheid en opslagcapaciteit of RAID 5, 6 of 50 voor de veiligheid. De 6big is bedoeld voor de gebruiker die met veel en grote bestanden werkt zoals bijvoorbeeld fotografen en filmers met hi-res camera’s die ruwe beelden schieten. Met de 6big kunt u tot maximaal 60TB opslag creëren en met de 12big tot 120TB. De 6big en de 12big hebben een USB-C 3.1 Gen-2 aansluiting waardoor het op elke computer met USB C werkt. En ze hebben twee Thunderbolt 3-aansluitingen. Met Thunderbolt 3 kunt u een laptop met Thunderbolt 3 aansluiting mee opladen. 

2Big Dock Thunderbolt 3

De LaCie 2big Dock Thunderbolt 3 is een externe harde schijf met twee interne Seagate schijven voor zo hoog mogelijke prestaties. Met twee interne schijven heeft de mogelijkheid om RAID0, RAID1 of JBOD te gebruiken. RAID 0 is voor de hoogste snelheid en opslagcapaciteit en RAID1 is voor de veiligheid. Wat deze schijf uniek maakt is dat het een dockingstation is. Door de Thunderbolt 3 aansluiting is het in staat om data en beeld over te zetten. Maar ook stroom voor uw laptop. Aan de voorzijde van de 2Big Dock Thunderbolt 3 zit een USB-poort, een CF-kaart lezer en een SD-kaart lezer. Aan de achterzijde zit nog een displayport-ingang om een externe monitor aan te sluiten.

2Big Thunderbolt 2

De LaCie 2big Thunderbolt 2 is een harde schijf met 2 interne Seagate-schijven voor  zo hoog mogelijke prestaties. Met twee interne schijven heeft u de mogelijkheid om RAID0, RAID1 of JBOD te gebruiken. RAID 0 is voor de hoogste snelheid en opslagcapaciteit en RAID1 is voor de veiligheid. De 2big is bedoeld voor de gebruiker die met veel en grote bestanden werkt zoals bijvoorbeeld fotografen en filmers met hi-res camera’s die ruwe beelden schieten. U kunt makkelijk en snel door grote fotobibliotheken bladeren of ruwe 4K-videomateriaal bestanden bewerken. De 2big Thunderbolt 2 heeft naast Thunderbolt 2 een USB-poort om aan alle computers aan te kunnen sluiten.

LaCie 5big Thunderbolt 2

De LaCie 5big Thunderbolt 2 bevat 5 Seagate-schijven voor zo hoog mogelijke prestaties. Met vijf interne schijven heb je de mogelijkheid om RAID0, RAID1, Raid 5, Raid 6, RAID 10 of JBOD te gebruiken. RAID 0 is voor de hoogst mogelijke capaciteit en snelheid maar u loopt het risico alles kwijt te raken als er een schijf kapot gaat. Daarom is het aan te raden om andere RAID-configuraties te overwegen. De 5Big is bedoeld voor de gebruiker die met veel en grote bestanden werkt zoals bijvoorbeeld fotografen en filmers met hi-res camera’s die ruwe beelden schieten.  Met de 5big kunt u tot maximaal 40TB opslag creëren. De 5big Thunderbolt 2 heeft naast Thunderbolt ook een USB-A poort.

LaCie 8Big Rack Thunderbolt 2

De LaCie 8big Rack Tunderbolt 2 is een rack-systeem wat opstabelbaar is voor de veeleisende gebruiker. De rack heeft ruimte voor 8 harde schijven. De LaCie 8big Rack, met Thunderbolt 2-snelheden tot maar liefst 1330 MB/s en 48 TB in een 1U-rackmountformaat. Doordat er Thunderbolt-2 gebruikt wordt is de LaCie 8big Rack ook met andere Thunderbolt 2 apparaten door te lussen. Dankzij de Twee Thunderbolt 2-poorten kunt u maximaal zes apparaten via één enkele kabel (in serie schakelen met een computer. Zo kunt u bijvoorbeeld in totaal maar liefst 36 LaCie 8big Racks aansluiten via de zes Thunderbolt 2-poorten op een enkele Mac Pro®, waardoor u de beschikking krijgt over meer dan 1,7 PB (1728 TB) en meer dan 3000 MB/s.

Terug naar de overzichtspagina van LaCie