Lente

Kamera Express outdoor event

Kamera Express houdt voor de derde keer een outdoor evenement in het Biesboschcentrum Dordrecht. Vanwege het doorslaande succes van de vorige edities, wordt de derde editie nóg grootser aangepakt. Tijdens deze dag kunt u vrijblijvend verschillende verrekijkers, spotting scopes en foto-apparatuur uitproberen. De hele dag zijn er merkambassadeurs en productspecialisten aanwezig om alles op het gebied van kijkers en telelenzen te vertellen en al uw vragen te beantwoorden. Ook kunt u tijdens dit evenement een leuke wandeling of rondvaart maken! Tevens geniet u tijdens deze dag van aanbiedingen en kortingsacties op verschillende producten. Kortom, een dag die u niet wilt missen!

Activiteiten vol? Kom dan zeker langs naar de Kamera Express stand tijdens het Outdoor Event om de mogelijkheden te bekijken!

Praktische info | Video | Wandelingen en boottochtenLezingenMerkenAmbassadeursLocatie

Praktische informatie

 • Datum: zondag 14 april 2019
 • Tijdstip: van 10:00 tot 16:00 uur
 • Locatie: Biesboschcentrum Dordrecht

U bent van harte welkom. De toegang is gratis!

Een korte impressie


Activiteiten

Tijdens Kamera Express outdoor kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Kies bijvoorbeeld voor één van de wandeltochten of maak een boottocht op de Sterling of één van de andere fluisterboten.

Wandeltochten

Griendmuseumpad

Maak een wandeling onder leiding van een Biesboschgids over het Griendmuseumpad, aan de overkant van het Moldiep. Tijdens de wandeling in dit natuurgebied met een rijk verleden is er speciaal aandacht voor de griendhistorie. Tot in de jaren 50 van de 20e eeuw werkten en leefden hier griendwerkers, die een belangrijke rol in de Biesbosch hebben vervuld. Deze wandeling is ongeveer 5 kilometer (2.5 uur).

Er zijn 2 verschillende wandelingen:

 • 11:00 - 13:30 uur - VOL!
 • 13:30 - 16:00 uur - VOL!

Wandeling met Arjan Dwarshuis

Ga op pad met Canon's vogelspotter: Arjan Dwarshuis. Een echte vogelkenner met een grote hoeveelheid liefde voor de natuur. Arjan kan u er alles over vertellen en neemt u mee tijdens een wandeling in de Biesbosch! Zijn fascinatie voor vogels begon al in de wieg en deze is ooit gestopt! Nu ruim 20 jaar later heeft hj meer dan 7200 van de 10700 vogelsoorten in de wereld waargenomen.

Er zijn 2 verschillende wandelingen:

 • 11:00 - 12:30 uur - VOL!
 • 13:00 - 14:30 uur - VOL!

Hel- en Zuilespolder

Tijdens de wandeling door de Hel- en Zuilespolder wisselt het landschap voortdurend van weilanden, dijkjes, knotwilgen en riet, overgaand in bosgebied. De deskundige gids vertelt je wat de Biesbosch dit jaargetijde zo bijzonder maakt. Luister naar de kwetterende vogels en zie hoe de knoppen aan de bomen en de bloemen tevoorschijn komen. Deze wandeling is ongeveer 2 - 3 kilometer (1 á 1.5 uur).

Er zijn 3 verschillende wandelingen

 • 10:30 - 12:00 uur - VOL!
 • 12:30 - 14:00 uur - VOL!
 • 14:30 - 16:00 uur - VOL!

Boottochten

Rondje Hollandse Biesbosch

Vaar geruisloos met de Sterling, een open fluisterboot, door de prachtige natuur van de Biesbosch. Beleef de Biesbosch vanaf het water en vaar langs rijk begroeide oevers, smalle kreken en de griendkeet. Tijdens de rondvaarten leert u alles over het gebied en heeft u volop de gelegenheid om al het moois om u heen vast te leggen. Gedurende de dag worden er meerdere boottochten op de Sterling georganiseerd.Deze boottochten worden door verschillende merken begeleid.

Ga mee met één van de fluisterboten

Wilt u in alle rust ontspannen uitkijken over de rustgevende natuur? Ga dan mee met één van onze fluisterboten. Terwijl het veranderende landschap voorbij kabbelt, vertelt de schipper allerlei wetenswaardigheden over het natuurgebied van de Dordtse Biesbosch. De boottochten worden begeleid door verschillende merken en zijn mogelijk op verschillende tijdstippen. 

Prijs boottochten

Om een plaats te reserveren voor een rondvaart vragen wij een reserveringsbedrag van € 5,-. Tijdens de rondvaart ontvangt u een cadeaubon ter waarde van € 10,- bij besteding vanaf €100,- Het reserveringsbedrag vragen wij om er zeker van te zijn dat de plaatsen gaan naar de mensen die er graag gebruik van willen maken.

Nóg meer activiteiten

Lezing macrofotografie met Frank Jordan

In deze lezing vertelt natuur- en macrofotograaf Frank Jordan u alles over macrofotografie. Er wordt aandacht besteed aan verschillende theorieën en de apparatuur en accessoires die u het beste kunt gebruiken bij macrofotografie. Tevens vertelt Frank hoe hij te werk gaat en geeft hij tips voor de beste macrofoto's.

Lezing met Alexander Koenders (Olympus)

Alexander Koenders is een echte wildlifefotograaf en heeft al jaren ervaring. Inmiddels heeft hij een groot portfolio opgebouwd met foto's gemaakt in diverse landen. Naast dierenfotografie is hij ook actief in macro- en landschapsfotografie. Hij is oprichter van www.deeldenatuur.nl en trotse Olympus abassadeur!

Lezing met Marco de Paauw (Nikon)

Marco de Paauw is een Nikon-ambassadeur met een passie voor natuurfotografie. Marco de Paauw is geboren en getogen in het gebied van de Brabantse Biesbosch. Zijn passie als professioneel natuurfotograaf? Het vastleggen van de parels der naturen en deze met u delen!

Lezing met Jan Vermeer (Sony)

In deze lezing vertelt natuur- en dierenfotograaf Jan Vermeer u alles over natuurfotografie. Zijn lezingen zijn ontzettend leerzaam en inspirerend. Als professioneel fotograaf en hoofdredacteur van natuurfoto magazine heeft Jan Vermeer in de afgelopen jaren een dosis ervaring opgebouwd.

Aanwezige merken en ambassadeurs

Een overzicht van de merken die aanwezig zullen zijn tijdens Kamera Express outdoor:

 • Benel/ Vortex
 • Canon
 • De Greef
 • Desq
 • Fujifilm
 • Nikon
 • Olympus
 • Ricoh
 • Sony
 • Sigma
 • Swarovski
 • Transcontinenta
 • TSE
 • Zeiss


Merkambassadeurs 

Steven Ruiter (Canon)

Natuurfotograaf Steven Ruiter werd in 1978 ontdekt door Paul Huf en houdt zich sinds 1983 serieus bezig met natuurfotografie. Het werk van Steven wordt regelmatig gepubliceerd in binnen- en buitenlandse tijdschriften en boeken. Tijdens het Kamera Express outdoor event zal hij een boottocht op de Sterling begeleiden. 

Arjan Dwarshuis (Canon)

Arjan Dwarshuis is een echte vogelkenner met een grote hoeveelheid liefde voor de natuur. Arjan kan u er alles over vertellen en neemt u mee tijdens een wandeling in de Biesbosch! Zijn fascinatie voor vogels begon al in de wieg en deze is ooit gestopt! Nu ruim 20 jaar later heeft hj meer dan 7200 van de 10700 vogelsoorten in de wereld waargenomen.

Marco de Paauw (Nikon)

Marco de Paauw heeft als professioneel natuurfotograaf maar een passie; namelijk het vastleggen van de parels der naturen en deze met u delen. Want er is niets zo sterk en zo fragiel tegelijk als de natuur. Zijn enthousiasme over de natuur en natuurfotografie werkt aanstekelijk. Zo barst hij van de kennis en kent hij ontzettend veel plekken in de Biesbosch die normaalgesproken verscholen zullen blijven.

Jan Vermeer (Sony)

Jan Vermeer zijn foto’s zijn veelvuldig bekroond in prestigieuze wedstrijden zoals in de BBC Wildlife Photographer of the Year context. Hoe geweldig dit ook allemaal is, het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld, de natuur is. Of zoals hij het zelf verwoordt: ‘Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen’. Hij is een gepassioneerd fotograaf die zijn kennis graag met anderen deelt door het geven van lezingen en workshops. Jan bezocht ruim vijftig landen waaronder Nova Zembla, Spitsbergen, Antarctica, IJsland, Congo, Namibië, Rwanda en het bijzondere atol Aldabra. Van deze reizen zijn verschillende boeken verschenen: het gelauwerde Arctic en Antarctica, Breaking Ice en Witte Wereld.

Alexander Koenders (Olympus)

Alexander Koenders is ondernemer en nauw betrokken bij verschillende milieu gerelateerde vraagstukken. Naast zijn ondernemerschap is Alexander vooral bekend als natuurfotograaf, Olympus ambassadeur, oprichter van de Stichting Deel de natuur en de gelijknamige website. Alexander wilt met zijn fotografie een steentje bijdragen aan het besef, dat wij als ons eigen leven en de gezondheid van onze kinderen beïnvloeden.Het werk van Alexander is in diverse publicaties en digitale uitingen terug te vinden.


Locatie en bereikbaarheid

Kamera Express outdoor vindt plaats bij het Biesboschcentrum Dordrecht. U vindt deze locatie op Baanhoekweg 53, 3313 LP te Dordrecht. De locatie is op verschillende manieren te bereiken. U kunt er komen met het OV, de boot (Waterbus), de fiets of de auto. Hieronder staat per vervoermiddel beschreven hoe u bij het Biesboscentrum Dordrecht komt. 

Met het OV

Biesboschcentrum Dordrecht is te bereiken met de buslijn van Arriva. Kijk voor actuele informatie en reistijden op www.9292.nl of neem contact op met OV Reisinformatie 0900 – 9292 (€ 0,70 per minuut). Of neem contact op met de Arriva Belbus. Deze dient u wel van te voren te reserveren via telefoonnummer 0900-1961 (€ 0,10 per minuut). 

Met de Waterbus

Vanaf de Merwekade in Dordrecht en vanaf het Middeldiep in Sliedrecht vaart elk uur een waterbus naar de Hollandse Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee. Vanaf de steiger van halte Hollandse Biesbosch is het ongeveer 800 meter naar de locatie. Volg de wegwijzers voor de kortste wandelroute over een verhard pad. Zie voor de vertrektijden www.waterbus.nl.

Met de fiets

Volg vanuit het centrum van Dordrecht of Sliedrecht of vanaf de Moerdijkbrug de rood/witte fietsborden van de ANWB richting Hollandse Biesbosch of neem vanaf deze plaatsen de Waterbus. U kunt ook de bordjes van de fietsroute volgen naar het Biesboschcentrum (knooppunt 80). Bij Biesboschcentrum Dordrecht is plaats voor 150 fietsen.

Met de auto

Neem op de A15 of de A16 afslag Dordrecht (N3). Op de N3 neemt u afslag Hollandse Biesbosch. Ga onderaan de afslag bij de stoplichten rechtsaf de Baanhoekweg op. Na 4km begint de Hollandse Biesbosch. Vanaf daar kunt u de borden volgen naar Biesbosch Centrum Dordrecht. Op het terrein is voldoende (gratis) parkeergelegenheid beschikbaar.

Terug naar de overzichtspagina