Welke Fujifilm Instax kies ik?

Fujifilm Instax heeft ons kennis laten maken met diverse modellen instant camera’s. Maar, welke kiest u? Hier willen we u natuurlijk graag bij helpen. Een overeenkomst van deze instax camera’s is dat ze allen een ingebouwde flitser en optische zoeker hebben. We lichten graag een aantal overige kenmerken toe.

Dubbele belichting

Vanaf de Mini 70 is de functie “dubbele belichting” toegevoegd. Dit wordt ook wel Double Exposure genoemd en is het maken van twee beelden in één creatieve foto.

Party Modus

De Mini 90, SQ6 en SQ20 hebben een party modus en belicht het gehele onderwerp op de foto. In donkere ruimtes wordt alles scherp weergeven, ook de achtergrond.

Bewegingsmodus

De naam zegt het waarschijnlijk al, maar met deze functie is het mogelijk om bewegende beelden scherp te fotograferen. Deze modus is het meest effectief bij weinig licht, zoals een bewolkte dag.

Helderheidsregeling

Met de helderheidsregeling is het mogelijk om zelf te kiezen hoe de helderheid in de foto wordt toegepast. Dat kan normaal, bright, brighter of dark zijn.

Motion Mode

Alleen met de Fujifilm Instax SQ20 is het mogelijk om gebruik te maken van de Motion Mode. Zo kunt u een videobeeld opnemen om vervolgens zelf het moment te kiezen dat wordt geprint.

Collage opties

Ook de collage opties zijn alleen mogelijk met de SQ20. Maak zelf een collega bestaande uit 4 foto’s die geprint worden op 1 foto. Dit kunnen diverse beelden zijn, zoals een Time Shift collage waarbij de camera vier foto’s maakt met een gekozen tussentijd. Het is ook mogelijk om zelf een kader voor een collage te kiezen en dit in te vullen met foto’s die u het mooist vindt.

Vergelijking

In de onderstaande vergelijkingstabel worden alle verschillen tussen de Fujifilm Instax camera's weergeven. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt aan de hand van de eigenschappen die u belangrijk vindt!

 

 

Mini 9

Wide 300

Mini 70

Mini 90

SQ6

SQ20

Selfiespiegel            
Ingebouwde flitser            
Verschillende belichtingsstanden            
Optische zoeker            
Macro-modus            
Zelfontspanner            
Statiefaansluiting            
Oplaadbare accu            
Dubbele belichting            
Party Modus            
Bewegingsmodus            
Helderheidsregeling            
LCD display            
Nabewerken            
Geheugenkaart            
Intern geheugen            
Motion mode            
Collage optie            
Formaat film Mini Wide Mini Mini Square Square
 

Mini 9

Wide 300

Mini 70

Mini 90

SQ6

SQ20