Fuji Instax Square

De Fuji Instax Square zijn instant camera’s om de wereld op een andere manier te bekijken. Schiet de meest creatieve foto’s en print ze in een vierkant formaat. We hebben drie prachtexemplaren in ons assortiment, uiteraard in diverse uitvoeringen. De Fuji Instax Square bestaan uit de SQ6, SQ10 en SQ20. Wat de verschillen precies zijn, laten we graag zien.

Fujifilm Instax Square SQ6

De Fujifilm Instax Square SQ6 is een analoge vierkante instant camera met 66mm intrekbare lens. Deze heeft automatische belichting en een flitser. Bij deze camera is het mogelijk om te flitsen in diverse kleuren. Er worden kleurenfiltertjes meegeleverd die erop geklikt kunnen worden. Dit kan in de kleuren oranje, paars en groen. Ideaal om mee te experimenteren! Een andere functie is de selfie-spiegel om direct te checken of jullie er goed opstaan. Tot slot bezit deze camera de dubbele belichting en houdt in dat er twee beelden kunnen worden geschoten op één foto. Enthousiast geworden? Kies uit de kleuren graphite gray, pearl white, ruby red en aqua blue. Als kers op de taart hebben we ook de Taylor Swift uitvoering. Een uniek design in combinatie met Taylor Swift film; vierkant, zwart fotopapier met een gouden handtekening.

Fujifilm Instax Square SQ20

De Fujifilm Instax Square SQ20 is in veel opzichten hetzelfde als zijn voorganger, de SQ10. De overeenkomsten met de SQ10, is het formaat film, de ISO van 100 tot 1600, de macro stand van 10 cm, dubbele belichting en het interne geheugen met de optie om dit uit te breiden met een geheugenkaart. Uiteraard zijn er ook toevoegingen die zijn voorganger niet had. Zo is het met de SQ20 mogelijk om gebruik te maken van “Motion Mode”. Dit houdt in dat er 15 seconde gefilmd kan worden en hieruit de beste frames gehaald kunnen worden. Een andere toevoeging is de “Time Shift Collage”. De camera maakt vier foto’s en verschijnen op het scherm. Deze worden als vier foto’s op één frame afgedrukt. Dit kan worden ingesteld van 0,2 tot 2 seconde tussen de foto’s. Tot slot heeft de SQ20 meer filters om de foto’s mee te bewerken.

De verschillen

De verschillen tussen de camera's zijn alles bepalend voor de keuze welke Instax Square het beste bij u past. Deze zijn inzichtelijk gemaakt in de onderstaande vergelijkingstabel:
 

 

Fujifilm Instax SQ6

Fujifilm Instax SQ20

Selfiespiegel    
Kleurenfilter    
Optische zoeker    
Dubbele belichting    
Intern geheugen    
Geheugenkaart    
Kleureneffecten    
LCD-display    
Motion Mode    
Shift Collage    
Split and Collage    
 

Bekijk de SQ6 hier

Bekijk de SQ20 hier