interviews fotografie

Inspirerende interviews

Door de jaren heen heeft Kamera Express heel wat inspirerende interviews gedaan met bijzondere beeldmakers. Ze vertelden ons over hun technieken, bijzondere ervaringen maar bovenal: hun liefde voor fotografie. Laat je hier inspireren door de beste beeldmakers.


Interview met Kees Streefkerk

Interview met Kees Streefkerk

Kees Streefkerk (20) werd opgemerkt door de Metro als jong talent. Vanwege zijn succesvol gemanipuleerde foto, waarbij hij een spectaculaire waterval onder de Rotterdamse Erasmusbrug laat stromen. Wat was dit voor fotograaf? Na wat onderzoek kwamen we uit bij het Instagram-account van Kees: @kees_streefkerk. Kees Streefkerk bleek nóg meer indrukwekkende dronebeelden te maken.

Lees meer

 

interview Ahmet Polat

Interview met Ahmet Polat

Canon-fotograaf Ahmet Polat doet zowel aan studiofotografie als aan straatfotografie en journalistieke fotografie, voor opdrachtgevers als The New York Times en Vogue. In 2015 werd hij Fotograaf des Vaderlands. Wij spraken hem over zijn visie, het belang van beeldtaal en het ontwikkelen van een eigen stijl.

Lees meer

 

interview Marsel van Oosten

Interview met Marsel van Oosten

Marsel van Oosten is wildlife fotograaf. In 2018 werd hij Wildlife Photographer of the Year. Fotografie was aanvankelijk een hobby voor hem, naast zijn baan als Art Director in de reclamewereld. In dit interview vertelt hij over zijn inspiratiebronnen, zijn ervaringen tijdens het fotograferen en over zijn voorkeuren op het gebied van fotografie.

Lees meer

 

interview Sacha de Boer

Interview met Sacha de Boer

Sacha de Boer is journalist en fotograaf. Ze kreeg bekendheid als een van de vaste gezichten van het NOS Journaal, maar werkte daarnaast freelance als fotograaf. Inmiddels is de oud-journalist fulltime werkzaam als fotograaf, en met succes. Wij spraken haar over haar liefde voor analoge fotografie en haar start als fotografe.

Lees meer

 

interview Jawad Maakor

Interview met Jawad Maakor

Jawad Maakor is videograaf en Canon-fotograaf. Hij studeerde Communication and Media Design, waarbij hij zich richtte op film, documentaire en Storytelling. Hij werkt zowel analoog als digitaal. In dit interview vertelt hij over het werken met een combinatie van analoog en digitaal en de invloed van videografie op zijn fotografie.

Lees meer

 

interview Dos Winkel

Interview met Dos Winkel

Dos Winkel heeft meer dan 25 jaar ervaring als onderwaterfotograaf. Hij is een ware onderwatergoeroe. Dos woonde op Bonaire en maakte vele onderwaterbeelden die hij nog steeds gebruikt, onder andere voor publicaties in het Wereld Natuur Fonds. In dit interview vertelt hij meer over de wondere wereld van onderwaterfotografie en het belang van natuurbehoud.

Lees meer

 

Emotie interview met Muhammed Muheisen

Interview met Muhammed Muheisen

Muhammed is een wereldberoemde prijswinnende documentairefotograaf, die al meer dan een decennium de wereld afreist om conflictgebieden en vluchtelingen vast te leggen. Naast fotograaf is hij Canon ambassadeur en oprichter van de non-profit organisatie Everyday Refugees Foundation. In dit indrukwekkende interview vertelt hij over zijn werk, over emotie in journalistieke beelden en zijn non-profit organisatie.

Lees meer

Overzichtspagina