Nikon Wildlife fotografie

Who to follow

10 interessante namen om te volgen

Op internet en vooral social media zijn er talloze interessante accounts om te volgen. Vooral Instagram staat vol met de mooiste plaatjes. In het kader van het herfstthema hebben we daarom een aantal interessante mensen om te volgen op een rijtje gezet. Dus lees vooral verder en laat je inspireren. 


Simon Vilgertshofer

Simon Vilgertshofer is een Duitse fotograaf die met zijn Nikon D850 regelmatig de natuur in trekt en prachtige foto’s met kenmerkende aardtinten maakt. Simon is te volgen via Instagram en Facebook.

Rob Visser

De foto’s van Rob Visser zijn net schilderijen! Zijn foto’s kenmerken zich door prachtige gesatureerde kleuren en bijna sprookjesachtig licht wat door de bomen heen valt. Rob Visser is te volgen via Facebook en Instagram.

Marian Yläkäsen

Marian Yläkäsen is in 2002 verhuisd naar Finland en maakt hier prachtige foto’s van alles wat ze in de natuur tegenkomt. Denk aan macrofoto’s van paddenstoelen of bloemen, dieren maar ook landschappen. Marian is te volgen via Zoom.nl.

Michael Matti

Michael Matti is een adventure- en travelfotograaf uit Seattle, Washington. Hij werkt veel samen met outdoor en travel merken, waarvoor hij de hele wereld over reist.

Daardoor heeft hij tot nu toe al 39 landen bezocht. Michael is te volgen via Facebook en Instagram. Daarnaast heeft hij een ander Instagramaccount waar hij alleen dronefoto’s deelt.

Bas Meelker

Deze Nederlandse landschapsfotograaf toont platen van het Nederlandse landschap zoals u dit nog niet eerder gezien hebt.

Maar ook foto’s van heuvellandschappen in Toscane, rotskusten in Madeira en cityscapes in Parijs kom je tegen in zijn feed. Bas is te volgen via Instagram en Facebook.

Oliver Vegas

Het account van Oliver Vegas staat vol met prachtige natuurfoto’s. Omdat hij travel- en lifestylefotograaf is, komt hij op de mooiste plekken ter wereld. De foto’s hiervan deelt hij maar al te graag via zijn Instagramaccount.

Rick Kloekke

Rick Kloekke is een Nederlandse fotograaf die o.a. producten, bruiloften en evenementen fotografeert. Op zijn Instagramaccount kom je echter vooral veel gefotografeerde landschappen tegen.

Daarnaast deelt hij regelmatig prachtige timelapses. Rick is te volgen via Facebook en Instagram.

Kate Holstein

De foto’s van Kate Holstein zijn duidelijk te herkennen aan de lichte tonen en prachtige, rustige composities waarbij de lucht vaak een belangrijk onderdeel vormt van de foto. Kate is te volgen via Instagram.  

Travis Burke

Iemand die niet in dit lijstje mag ontbreken is Travis Burke. Met zo’n 827.000 volgers op Instagram hebben meer mensen de weg naar zijn account weten te vinden.

Hij zet zijn tent op in de mooiste natuurgebieden om tijdens het gouden uur de mooiste foto’s te kunnen maken. Al trekt hij er ook wel eens op uit midden in de nacht om een landschapsfoto met prachtige startrials te maken. Travis is te volgen via Instagram en Facebook.

Rachel Barkman

Rachel Barkman komt uit Canada, Vancouver om precies te zijn. Op haar Instagram feed plaatst ze prachtige natuurfoto’s van bergen, bossen en toont ze tevens de leukste plekken om te overnachten.

Houdt je van honden? Druk dan zeker even op de volgen-knop! Haar hond Zivah komt namelijk ook regelmatig voorbij in haar feed. Rachel is te volgen via Instagram.

< Terug naar het overzicht