Tips voor de beste GoPro foto's en video's

Wil jij écht alles uit je GoPro actioncam halen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij geven je tips!

Je hebt hem dan eindelijk, je GoPro camera. Uren heb je zitten staren naar die prachtige actievideo's en GoPro reclames. Wij horen het je denken, dat kan ik óók! Maar hoe krijgen ze dat nu precies voor elkaar? Al die fantastische actiebeelden en adembenemende slowmotions. Nou, daar zijn een aantal handige tips voor en we nemen ze hieronder met je door!

Instellingen | Dichtbij | Hoeken | Filters | Accessoires | GoPro Quik App

Kies de juiste instellingen

Voordat je begint moet je rekening houden met je juiste instellingen. Één van de belangrijkste instellingen om op te letten is de framerate (fps). Deze instelling bepaalt hoeveel beelden je GoPro camera per seconden opneemt. Hierin geldt: Hoe hoger de framerate, hoe vloeiender het beeld.

Om het jezelf makkelijk te maken kun je gebruik maken van presets. Dit zijn vooraf ingestelde profielen waarmee je eenvoudig meerdere instellingen tegelijkertijd kunt wijzigen. Zo kun je dus enorm veel tijd besparen wanneer je op locatie bent.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we twee presets geselecteerd: een Vlog Preset en een Action Preset.

Vlog Preset

Lens: 4K Linear/Narrow

Framerate: 24 fps

Color: GoPro

Hypersmooth: on

Bitrate: High

Shutter: Auto

Sharpness: High

ISO min: 100

ISO max: 800

Wind reduction: on / auto

Action Preset

Lens: 2.7K wide

Framerate: 120 fps

Color: GoPro

Hypersmooth: on

Bitrate: Low

Shutter: Auto

Sharpness: High

ISO min: 100

ISO max: 800

Wind reduction: on / auto

Blijf dichtbij de actie

Wanneer je dicht op de actie blijft, komt deze het best over op de kijker. Vanwege de brede beeldhoek van GoPro camera’s worden onderwerpen snel klein wanneer je op afstand komt te staan. Daarnaast worden actiebeelden ook een stuk saaier als je van een afstand filmt.

Zorg er dus voor dat je de actie van dichtbij vastlegt om de kijker compleet onder te dompelen in jouw avontuur!

Kies de juiste hoeken

GoPro camera’s staan er om bekend enorm klein, licht en handzaam te zijn. Hierdoor geniet je van de vrijheid te spelen met verschillende hoeken. Met GoPro mounts is het mogelijk de actie van voren, achteren, boven én onder te filmen, waardoor je enorm dynamische beelden krijgt en de kijker écht meeneemt in de actie.

Let er hierbij wel op dat de snelheid en compositie goed zichtbaar blijven, zo voorkom je chaos.

Overweeg filters te gebruiken

Veel foto- en videografen gebruiken filters op hun camera’s, dus waarom zou je geen filter gebruiken op je GoPro camera?

Gebruik bijvoorbeeld een rood filter voor je onderwaterbeelden, zodat het water minder groen kleurt. Of kies voor een polarisatiefilter wanneer je op wintersport bent, zo raken je beelden niet overbelicht, behoudt je een goed contrast én geniet je van een mooie kleurverzadiging.

Vergeet je accessoires niet!

Accessoires zijn onmisbaar bij het filmen met een GoPro camera. Denk hierbij aan een klein statief waarmee je GoPro neer kunt zetten voor een timelapse of zodat je jezelf gemakkelijk kunt filmen voor een vlog. Handig zijn ook de bevestigingen voor op je fiets, motor of helm, zodat jij je niet met je camera hoeft bezig te houden en volledig kunt focussen op de actie.

Bekijk hier hoe je jouw avonturen kunt vastleggen.

GoPro Quik App

Sluit je GoPro camera aan op je telefoon en importeer je video’s direct naar de GoPro Quik App.

De app werkt intuïtief, eenvoudig en niet geheel onbelangrijk: gewoon goed. Monteer de beste clips aan elkaar, bewerk je video, voeg bijvoorbeeld filters of stickers toe, pas de kleurtemperatuur aan en maak schaduwen intenser. Het is allemaal mogelijk met de GoPro Quik app.

Hier vind je de GoPro Quik App voor Android & iOS

< Terug naar het merk