GoPro HERO9 Black

GoPro HERO9 Black

Op 16 september 2020 is de GoPro HERO9 Black verschenen. Als opvolger van de populaire GoPro HERO8 Black heeft hij natuurlijk weer enkele verbeteringen in huis. Onder andere de schermen zijn veranderd, maar ook de maximale filmresolutie is verhoogd. Twijfel jij of je voor de nieuwste actioncam van GoPro moet gaan, of misschien toch de HERO8 of HERO7? We zetten de verschillen op een rijtje en helpen je om te kiezen.

In het kort | HERO7 vs. HERO8 vs. HERO9 | Productafbeeldingen | Conclusie | Bestellen | Handige accessoires

GoPro HERO9 Black

De nieuwe HERO9 Black in het kort

De HERO9 Black is de nieuwste actioncam van GoPro. Met de 23,8 megapixel sensor schiet je actiebeelden met verbluffende details in 5K-resolutie. HyperSmooth 3.0 zorgt daarbij voor een krachtige stabilisatie – geen overbodige luxe bij het schieten van actiebeelden. Bovendien zorgt de camera er automatisch voor dat de horizon recht blijft. Nieuw is de Live Preview op het voorste scherm. Waar hierop voorheen alleen de status in zwart-wit af te lezen was, zie je op het kleine schermpje voorop nu ook meteen het livebeeld in kleur. De HERO9 is met foto’s van 20 megapixel zeer geschikt als fotocamera. De accucapaciteit is fors toegenomen waardoor je nu tot wel 30% langer op een volle accu aan de slag kunt.

GoPro HERO9 lifestyle

GoPro HERO9 lifestyle

GoPro HERO9 lifestyle

Specificaties: HERO7 Black vs. HERO8 Black vs. HERO9 Black

We hebben de belangrijkste specificaties van de drie nieuwste HERO-camera’s op een rijtje gezet. Zo kan je makkelijk zien wat er veranderd is.

 

HERO7

GoPro HERO7 Black

HERO8

GoPro HERO8 Black

HERO9

GoPro HERO9 Black

Megapixel sensor

12MP

12MP

23,8MP

Maximale videoresolutie

4K

4K

5K

Maximale bitrate

78 Mbps

100 Mbps

100 Mbps

Maximale fotoresolutie

12MP

12MP

20MP

Digitale lenzen / field of view

SuperView, Wide, Linear

SuperView, Wide, Linear,
Narrow

SuperView, Wide, Linear,
Linear + Horizon Leveling,
Narrow

Scherm voorkant

Status (zwart-wit)

Status (zwart-wit)

Status + Live Preview
(kleur)

Grootte scherm achterkant

1,95”

1,95”

2,27"

Afmetingen (bxhxd)

62,3 x 44,9 x 33 mm

66,3 x 48,6 x 28,4 mm

71 x 55 x 33,6 mm

Gewicht

116 gram

126 gram

158 gram

Folding Fingers

     

Accu

1220mAh lithium-ion

1220mAh lithium-ion

1720mAh lithium-ion

Waterdicht

10 meter

10 meter

10 meter

Beeldstabilisatie

HyperSmooth

HyperSmooth 2.0

HyperSmooth 3.0

Horizon Levelling

 

Met GoPro-app

Op de camera + app

TimeWarp video

TimeWarp

TimeWarp 2.0

TimeWarp 3.0

Intervals timelapse video

0,5, 1, 2, 5, 10,
30, 60 sec

0,5, 1, 2, 5, 10,
30, 60 sec, 2, 5,
30, 60 min

0,5, 1, 2, 5, 10,
30, 60 sec, 2, 5,
30, 60 min

Slow motion

8x vertraging (Full HD)

8x vertraging (Full HD)

8x vertraging (Full HD)

HindSight

     

Scheduled Capture

     

Duration Capture

     

SuperPhoto

     

RAW foto's

     

LiveBurst

     

Livestreamen

HD

Full HD

Full HD

Webcammodus

     

Presets + custom presets

     

Zelf in te stellen shortcuts

     

GoPro HERO9

GoPro HERO9

GoPro HERO9

Conclusie: nog slimmer en krachtiger dan zijn voorgangers

GoPro heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar. Een van de meest in het oog springende nieuwe features is de 5K-videoresolutie. De vernieuwde sensor met 23,8 megapixel biedt geweldige details die ook na inzoomen overeind blijven. GoPro heeft de HyperSmooth 2.0 doorontwikkeld naar 3.0, een nog krachtigere stabilisatie voor vloeiende beelden. Met de HERO9 heb je bovendien nooit meer een scheve horizon. Met de HERO8 kon je de horizon met behulp van de app al rechtzetten, maar nu gebeurt dat al in de camera.

Voor de avonturiers die hun acties niet alleen op video willen vastleggen maar ook met stilstaande beelden thuis willen komen is er goed nieuws. De fotoresolutie is namelijk gestegen van 12 tot 20 megapixel. Met Improved HDR en SuperPhoto maak je de mooiste foto’s. Je kunt tevens zelf de instellingen bepalen, iets wat trouwens ook in de eerdere modellen al mogelijk was. Wil je na afloop nog veel kunnen tweaken aan je foto’s, dan kan je je foto’s in RAW schieten.

Met slimme functies als HindSight, Scheduled Capture en Duration Capture onderscheidt de HERO9 zich van de eerdere modellen. Met HindSight is het geen probleem als je net hét moment gemist hebt. Ook de 30 seconden vóórdat je de opnameknop indrukt worden namelijk opgenomen en meegenomen in jouw video. Met Scheduled Capture en Duration Capture denk je vooruit door opnames in te plannen en een maximale opnametijd aan te geven.

De HERO9 is iets gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Dat zie je ook terug in het gewicht, dat is gestegen van 126 naar 158 gram. Het grotere formaat geeft ruimte aan een groter touchscreen op de achterkant. Deze meet nu diagonaal 2,27” (5,77 cm) en biedt naast een intuïtief menu ook touchzoom tijdens het filmen. Net als op de HERO8 kun je in het menu zelf je shortcuts creëren, zodat je er razendsnel doorheen gaat. Het scherm op aan de voorkant is bij de HERO9 omgetoverd tot een LCD-kleurenscherm waarop je nu ook een Live Preview hebt tijdens het filmen. Een functie waar vooral vloggers en selfieliefhebbers zeer blij mee zullen zijn. Tenslotte valt de grotere accucapaciteit op. 500mAh extra (1720 tegenover 1220 in de HERO8 en HERO7) levert een extra gebruiksduur op van maar liefst 30%. Zo hoef je je minder zorgen te maken over een lege accu tijdens jouw avonturen.

GoPro HERO9


Key takeaways

Videoresolutie verhoogd naar 5K

Fotoresolutie van 12MP naar 20MP

Doorontwikkelde beeldstabilisatie met HyperSmooth 3.0

Live Preview in kleur op voorste scherm, ideaal voor vloggen

Touchscreen gegroeid van 1,95" naar 2,27"

Slimme functies als HindSight, Scheduled Capture en Duration Capture

Camera zet horizon direct recht

30% langere accuduur

Ben jij er al uit?

GoPro HERO9

GoPro
HERO9 Black

Bestel

GoPro HERO8

GoPro HERO8 Black

Bestel

GoPro HERO7

GoPro HERO7 Black

Bestel

Nieuwe, handige accessoires

GoPro Media Mod

GoPro Media Mod

De GoPro Media Mod is een super handig accessoire voor de vloggers. De module bevat namelijk een richtmicrofoon voor betere spraakopname, een 3.5mm microfoonpoort, een HDMI-uitgang voor het afspelen op externe monitors en twee accessoireschoenen voor verlichting, lcd-schermen of extra microfoons. De verwijderbare schuimrubberen microfoonhoes zorgt ervoor dat windstoten tot 32 km/u niet hoorbaar zijn in jouw video’s.

Bestel de GoPro Media Mod

GoPro Dual Battery Charger + Battery

GoPro Dual Battery Charger + Battery

De GoPro dubbele acculader is bedoeld om twee HERO9-accu’s tegelijk op te laden. De oplader werkt via USB en twee statuslampjes geven de oplaadstatus aan. Je krijgt één extra 1720 mAh sterke accu voor de HERO9 erbij. Zo kan je direct aan de slag met het laden van twee accu's: de originele van de HERO9 en deze extra accu. Dat betekent dat je nooit meer een moment hoeft te missen.

Bestel de GoPro Dual Battery Charger + Battery

GoPro Floaty

GoPro Floaty

Met de GoPro Floaty blijft de HERO9 Black drijven en wordt hij extra beschermd. Je gebruikt dit accessoire voor het maken van de tofste actiebeelden tijdens het snorkelen, surfen of wakeboarden. Dankzij het handige ontwerp behoudt je de toegang tot de knoppen, de beide schermen en de inklapbare bevestigingsplaatjes. Vanwege de felle oranje kleur verlies je hem niet uit het oog in het water.

Bestel de GoPro Floaty

GoPro Protective Housing

GoPro Protective Housing

De GoPro Protective Housing biedt extra bescherming aan de HERO9. De van zichzelf al robuuste behuizing van de actioncam kan met deze beschermende behuizing alles aan. Hij beschermt tegen stof en rondvliegend vuil tijdens extreme omstandigheden. Bovendien maakt hij de HERO9 tot 60 meter waterdicht in plaats van de originele 10 meter. Dat maakt jouw HERO9 ook geschikt voor diepzeeduiken.

Bestel de GoPro Protective Housing

GoPro Sleeve + Lanyard Black

GoPro Sleeve + Lanyard Black

De GoPro Sleeve + Lanyard Black is een hoogwaardige silicone hoes voor jouw GoPro HERO9 actioncam. Zo voorkom je krassen of andere beschadigingen aan de camera. Met het koord draag je de camera om je nek, zodat je hem onderweg niet kwijt kan raken. Het koord is ook eenvoudig te verwijderen, waarna je de HERO9 met hoes en al kunt bevestigen op een mount. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en blauw.

Bestel de GoPro Sleeve + Lanyard Black

GoPro The Handler 3.0

GoPro The Handler 3.0

De GoPro The Handler 3.0 helpt jou om je camera beter boven water te houden tijdens het filmen. De drijvende grip biedt stabiliteit en controle over je shot. Als de camera met The Handler en al in het water valt blijft deze niet alleen drijven, maar is hij ook nog eens makkelijk te spotten vanwege het oranje deel dat boven het water uitsteekt. Snel zal dat echter niet gebeuren, want de grip is voorzien van anti-slip materiaal.

Bestel de GoPro The Handler 3.0