Panasonic 6K Photo

Panasonic gaat met de Lumix GH5 nog verder op het gebied van beeldkwaliteit, naast 4K beschikt deze camera namelijk ook over een 6K Photo-functie. Maar wat is dit en hoe werkt het?

Met 6K Photo kunt u foto’s van maar liefst 16 megapixel halen uit 6K video’s met 30 frames per seconde. U maakt dus met hoge snelheid een zogenaamde burst van foto’s, om hier vervolgens de perfecte opname uit te kiezen om op te slaan als hoge resolutie foto met ongeveer 18 miljoen pixels. Dat is maar liefst negen keer hoger dan Full HD-resolutie! Wanneer u deze functie gebruikt, kunt u kiezen uit drie verschillende opties: 6K/4K Burst, 6K/4K Burst (start/stop) en 6K/4K Pre-burst.

 

6K/4K Burst: de burst-opname start wanneer u de ontspanknop indrukt en de camera blijft doorgaan met opnemen zolang deze ingedrukt blijft. Deze optie kunt u gebruiken om snel bewegende onderwerpen het beste vast te leggen.

6K/4K Burst (start/stop): de burst-opname start wanneer u op de ontspanknop drukt en stopt wanneer u er nogmaals op drukt. Ideaal voor het vastleggen van onvoorspelbare momenten, bijvoorbeeld met kinderen of dieren.

6K/4K Pre-burst: de burst-opname wordt ongeveer één seconde voor en na het moment dat de ontspanknop wordt ingedrukt uitgevoerd. Zo maakt u de perfecte opname wanneer zich een fotomoment voordoet en mist u nooit het beste shot!

Deze functie is dus vergelijkbaar met de 4K Photo functie die op meerdere Panasonic camera’s beschikbaar is, maar het verschil wordt gemaakt door de hogere resolutie van de beelden en de nieuwe mogelijkheden. Zo mist u nooit het perfecte shot, en dat in de hoogste kwaliteit!