FOTOREIS KLEURRIJK WEST-ANDALUSIË, SPANJE 2017

07 MEI TOT EN MET 14 MEI 2017

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Fotoreisspecialist!

 

Reisinformatie

Begeleiders: Walter Spoor en Peter Manschot (In samenwerking met Al Andalus PhotoTour)

Niveau: Beginner tot gevorderde

Comfort: 3*

Conditie: Gemakkelijk tot gemiddeld

Minimaal aantal deelnemers: 6 personen

Maximaal aantal deelnemers: 10 personen

Aantal dagen: 8 dagen, 7 nachten

Thema van de reis: Landschapsfotografie

Prijs: €1735,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer

Toeslag voor een 1-persoonskamer: €220,-

Volledig verzorgde fotoreis naar het kleurrijke West-Andalusië
Het onbekende westen van Andalusië bied verschillende en zeer gevarieerde landschappen en heeft een grote aantrekkingskracht door zijn bijzondere verschijningsvormen. De enorme kleurcontrasten zijn spectaculair. Ongekende rotslandschappen, ongerepte kusten en stranden, uitgestrekte weelderige subtropische bossen, een zeer kleur en detailrijke rivier met onbeperkte fotografie mogelijkheden en een bezienswaardige flora en fauna. Dit en het omvangrijke geologisch en archeologisch erfgoed zijn de ingrediënten van deze fotoreis.

Tijdens deze reis is overal voor gezorgd. Dit maakt dat je zich volledig kunt richten op het doel van deze reis, namelijk het bezig zijn met fotografie. Het verblijf is op basis van ontbijt, lunch en avondeten. De excursies worden verzorgd door deskundigen op het gebied van fotografie. Ook voor het vervoer is gezorgd. Dit concept zorgt ervoor dat de fotografie centraal kan staan tijdens deze bijzondere fotoreis.

Al Andalus Photo Tour & Fotoreisspecialist
Deze bijzondere reis is tot stand gekomen in samenwerking met Al Andalus Photo Tour. De reis wordt begeleid door twee fotografen (één van Al Andalus Photo Tour en één van Fotoreisspecialist) met een enorme passie voor natuurfotografie en een grote kennis van en liefde voor het Andalusische landschap. Door te werken met deze lokale partner voert deze reis ons door de meest gevarieerde en gecontrasteerde landschappen op routes die beginnen waar de wegen van de reisbrochures eindigen.

Fotogeniek Andalusië
De fotoreis naar het kleurrijke Andalusië richt zich op het westen en midden van dit gebied dat in Zuid-Spanje ligt. Het is een gebied met prachtige gevarieerde landschappen zoals een van Europa´s best geconserveerde oerbossen met zijn voor Zuid-Spanje verrassend vochtig microklimaat, waarin het mos en de varens tot hoog in de bomen groeien en waar we tussen de vele kurkeiken de enige inheemse Europese rododendron kunnen fotograferen. We gaan ook naar de prachtige ongerepte flysch stranden, het rotsdoolhof van el Torcal de Antequera evenals diverse fotogenieke watervallen. Een fotografisch hoogtepunt van de reis is de verrassend kleurrijke rivier Río Tinto met zijn “mars landschappen”, een waar paradijs, niet alleen voor de klassieke landschapsfotograaf maar ook voor diegenen die speciale foto’s van details willen maken.

De reis is erop gericht de deelnemers naar de meest bezienswaardige plaatsen van deze landschappen te brengen, op de meest spectaculaire en fotogenieke momenten.

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg

 

Dagprogramma:
Dag 1: Zondag 7 mei:

Na aankomst op het vliegveld van Málaga vertrekken wij naar ons comfortabele hotel, gelegen in een prachtig natuurlijke omgeving met een grote variatie aan landschappen dicht in de buurt.

Dag 2 t/m 4: Maandag 8 mei t/m woensdag 10 mei: Subtropische oerbossen

We vertrekken naar de subtropische oerbossen van het zuid westen van het Iberische schiereiland. We bezoeken onder andere watervallen omgeven door een weelderige subtropische begroeiing, enorme varens, prachtige wilde rododendrons die in mei volop in bloei staan, vele bomen- en plantensoorten waaronder ook vleesetende planten, fotogenieke meren en boomkikkers. In één van de avonden bezoeken we ook de dichtbij gelegen stranden om ook wat nachtfoto´s te maken.

 

Dag 5 en 6: Donderdag 11 en vrijdag 12 mei: Río Tinto

De komende dagen bezoeken we het “marslandschap” van Río Tinto (Spaans voor gekleurde rivier). Dit zeer bijzondere gebied met zijn vele kleurrijke details is een ideaal gebied om te spelen met kleuren en vormen en je portfolio uit te breiden met originele, niet alledaagse foto’s.

 

Dag 7: Zaterdag 13 mei: Torcal de Antequera

Vandaag staat het sprookjesachtige Torcal de Antequera met zijn indrukwekkende rotstorens en stenen labyrinten op het programma. In deze unieke omgeving zijn er grote mogelijkheden voor het maken van foto’s van flora, fauna en landschappen. Tevens leent dit gebied zich ook perfect voor nachtfotografie.

 

Dag 8: Zondag 14 mei:

Na een inspirerende week vol met fotografische belevenissen rijden we na het ontbijt weer terug naar de luchthaven van Málaga. Vol indrukken, nieuwe fotokennis en -kunde en beladen met foto’s wordt de thuisreis aangevangen.

 

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg