FOTOREIS WINTERS IJSLAND 2017

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Fotoreisspecialist!

 

Begeleiders: Joël Monster en/of Walter Spoor. Om voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen garanderen gaat er vanaf 10 deelnemers een tweede begeleider mee.
Niveau: Beginner tot gevorderde
Comfort: 4*
Conditie: Gemakkelijk tot gemiddeld
Minimaal aantal deelnemers: 6 personen
Maximaal aantal deelnemers: 10 personen 
Aantal dagen: 9 dagen, 8 nachten
Thema van de reis: Landschapsfotografie en noorderlicht
Prijs: €2884,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer
Toeslag voor een 1-persoonskamer: €476,-

Inclusief:

 • Retourvlucht van Amsterdam naar Keflavik
 • Welkomstdiner op de aankomstdag
 • 7 dagen ontbijt, lunch en diner
 • Ontbijt op de vertrekdag
 • 8 overnachtingen met douche/toilet op de kamer
 • Coaching en feedback van een professioneel fotograaf
 • Fotobesprekingen in de avonduren
 • Vervoer ter plaatse
 • Terugkomdag ongeveer 2 maanden na de reis om elkaars resultaten te bekijken

Exclusief:

 • Versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
 • Aankopen van persoonlijke aard
 • €35,- reserveringskosten per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Veelzijdig Ijsland
IJsland is een geweldige bestemming voor fotografen, want het is woest, leeg, heeft een zeer divers landschap en een grillig klimaat. Het land ligt op het breukvlak van het Noord-Amerikaans en Euraziatisch continent, waardoor het continu in beweging is en elk jaar met 1 tot 2 centimeter groeit. Op sommige plekken is die breuklijn ook zeer goed waar te nemen.

Ijsland in de winter
De winter op IJsland is echter voor veel fotografen dé tijd om er naartoe te gaan. Door het winterweer kan het gebeuren dat het lijkt of het landschap uitgesneden is uit een zwart-wit film, zeker bij de zwarte stranden en basaltkliffen in het zuiden. Vaak zijn er bevroren watervallen en drijven er ijsschotsen in de rivieren. Het niet-voorspelbare noorderlicht is dan vaak de kers op de taart, want als de omstandigheden gunstig zijn, dan is dit een natuurverschijnsel dat zich niet laat vergelijken met welk ander verschijnsel dan ook.

Alle tijd om te fotograferen
Omdat het voor fotografen erg prettig is om in alle rust, zonder de druk van een grote groep die telkens moet verhuizen voor de volgende locatie, de zuidkust van IJsland te ontdekken, doet deze reis slechts drie locaties aan, buiten de laatste overnachting in Reykjavík, waar vanuit foto-uitstappen gemaakt worden. Afhankelijk van het weer zullen we flexibel zijn om andere locaties te bezoeken indien dat meer fotokansen bied. Walter en Joël kennen de zuidkust op hun duimpje en leiden je naar de beste plekken.

 

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg

 

Dagprogramma:

Vandaag vlieg je vanaf Schiphol naar Keflavík, waar je wordt opgehaald door Joël en/of Walter (afhankelijk van de groepsgrootte) en we met ruime voertuigen vertrekken naar de eerste accommodatie in Selfoss. Daar staat je een heerlijk IJslands welkomstdiner te wachten.

 

Dag 2: Zondag 19 maart: Golden Circle

Deze dag wordt besteed om bij het breukvlak van Þingvellir, de geisers bij Geysir en de imposante waterval Gullfoss te fotograferen. Dit is een ‘must see’ gebied voor de landschapsfotograaf, zeker voor een eerste kennismaking met IJsland.

 

Dag 3: Maandag 20 maart: Vík

De watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss staan vandaag op het programma. We proberen ook de zonsondergang te fotograferen op het zwarte strand bij Vík.

We plannen veel tijd in om dit spectaculaire deel van IJsland te ontdekken. Hier is ook alle ruimte om te schaven aan de kennis en kunde van de fotografen.

 

Dag 4: Dinsdag 21 maart: Vík

Vandaag ga je vroeg aan de slag in en rond Vík, want we proberen de zonsopkomst te pakken te krijgen. Je komt bij de puimsteenvelden onderweg naar de 120m hoge kaap Dyrhólaey, het gitzwarte strand en de basaltrotsen en –grotten.

 

Dag 5: Woensdag 22 maart: Jökulsárlón

Vroeg in de ochtend rijd je in oostelijke richting naar het onderkomen dichtbij het ijsbergenmeer, onze uitvalsbasis voor de komende 3 dagen. Onderweg wordt er zodra zich er fotokansen aanbieden, gestopt om te fotograferen. Afhankelijk van de wegen zullen we ook een stop maken bij een van de uitlopers van de Vatnajökull gletsjer.

We zullen geen enkele kans laten liggen, dus als de zon zich laat zien, gaan we elke avond de zonsondergang fotograferen.

 

Dag 6: Donderdag 23 maart: Jökulsárlón

Deze dag wordt gebruikt om bij het kleine ijsbergenmeer Fjallsárlón en het grote Jökulsárlón aan de slag te gaan. Bij vloed fotograferen we op het zwarte strand, want daar zullen prachtig doorschijnende ijsschotsen aanspoelen. In de woeste branding levert dat spectaculaire beelden op. Met een beetje geluk laten ook de zeehonden zich zien.

 

Dag 7: Vrijdag 24 maart: Jökulsárlón

Vroeg opstaan en verder oostwaarts. Vandaag proberen we afhankelijk van het weer en de wegen nog een andere gletsjer uitloper van de Vatnajökull te fotograferen. Daarna vervolgen we ons richting het zeer fotogenieke Stokksnes voor een uitzicht op de 454m hoge berg Vestrahorn, waar we het laatste licht proberen te vangen. Mocht het ergens tijdens deze reis onbewolkt zijn en de noorderlichtvoorspellingen zijn ook gunstig, dan zullen we er uiteraard voor zorgen dat we op het juiste moment op de juiste plek staan.

 

Dag 8: Zaterdag 25 maart: Reykjavík

In de ochtend rijd je rustig terug naar Reykjavík en is er gelegenheid om nog fotostops te maken bij bijzondere plekken die misschien al eerder in de reis zijn aangedaan, maar die het nogmaals fotograferen meer dan waard zijn. In Reykjavík komen we in de middag aan en is er tijd om wat door de stad rond te struinen. ’s Avonds staat er een afscheidsdiner op de planning, zodat je met je medefotografen de reis en de resultaten onder het genot van een glas wijn en een goed maal kunt evalueren.

 

Dag 9: Zondag 26 maart:

Helaas, het avontuur zit er weer op. Vol indrukken, nieuwe fotokennis en -kunde en beladen met foto’s wordt de thuisreis aangevangen.

 

 

org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg
org-ke_nl:/content/Fotoreizen/Winter Fotoreis Noord-Ijsland_240x160_v2.jpg

 

 

Boek deze reis!

 

Reisdatum: 18 mrt 2017 - 26 mrt 2017

Bestemming: Zuid-IJsland

Beschikbare plaatsen: 0

Prijs: Volgeboekt!