Tastbare herinneringen

Tijdens de feestdagen worden er enorm veel foto's gemaakt. En wat is er nu leuker dan om die foto's direct in handen te hebben? Om ze mee te kunnen geven met het bezoek, of natuurlijk lekker voor uzelf te houden! Het is allemaal mogelijk dankzij de instant camera's. Er zijn tegenwoordig talloze instant camera's op de markt. Fujifilm Instax, Polaroid, Lomography en Impossible, het zijn allemaal merken die zich focussen op direct-klaar fotografie. Naast de instant camera's is er nog een mogelijkheid om uw foto's direct in handen te hebben: de mobiele fotoprinter. Zo heeft Fujifilm bijvoorbeeld de Instax Share SP-2 en SP-3 fotoprinters en Canon de CP1200 en CP1300 selphy printers in het assortiment. 

Fujifilm Instax

De Fujifilm Instax camera's zijn al een tijdje razend populair. Logisch, want ze komen in vrolijke kleuren, zijn eenvoudig te bedienen en bieden veel creatieve mogelijkheden. Daarbij komt dat u binnen enkele minuten een compleet ontwikkelde foto in uw handen heeft, direct uit de camera! Het aanbod van de Instax camera's van Fujifilm is zeer divers. De camera's zijn in te delen in drie categorieën: Instax mini, Instax wide en Instax square. Eén van de laatste aanwinsten in het assortiment is de Instax mini 9. Gemaakt met oog voor design komt deze speelse camera in vijf nieuwe, frisse kleuren: kobalt blauw, ijsblauw, flamingo rozesmoky wit en limoen groen.

De Instax mini 9 bouwt voort op het succes van de mini 8 en zal hetzelfde iconische ontwerp en gebruiksgemak delen met haar voorganger. Veel functies, zoals de automatische belichtingsmeting, zijn hetzelfde gebleven. Met deze functie herkent de camera in welk licht u fotografeert en raadt hij direct de juiste instelling aan. Zo zijn uw foto's altijd perfect belicht. Net als zijn voorganger heeft de Instax mini 9 ook een high-key functie speciaal voor portretten en selfies. Hiermee worden foto's verzacht en lichter gemaakt. Buiten deze handige functies heeft Fujifilm de Instax mini 9 nóg selfie-vriendelijker gemaakt door het toevoegen van een selfie-spiegel naast de lens. Zo kunt u zelf zien hoe de foto eruit komt te zien en de beste pose kiezen. Verder komt de camera met een extra close-up lens die u eenvoudig op de lens kunt bevestigen. Ook ideaal voor selfies! 

Speciale aanbieding

Wanneer u nu een Instax mini 9 koopt, ontvangt u gratis een single pack fotopapier waarmee u 10 foto's kunt maken! Zo hoeft u niet te wachten en kunt u direct aan de slag met uw camera. Niet alleen erg leuk als cadeau voor de feestdagen, maar misschien nóg wel leuker om direct te gebruiken voor tastbare herinneringen van bijvoorbeeld het kerstdiner, de kerstboom of natuurlijk de gezellige gezinsfoto's. Let op: de actie is geldig t/m 24 december 2017. 

Polaroid

Als u aan instant fotografie denkt u ongetwijfeld aan Polaroid. Een goede gedachte aangezien de oprichter van Polaroid, Edwin Land, de uitvinder is van instantfotografie. Het legendarische merk werd al in 1937 geïntroduceerd, maar ging in 2001 door de opkomst van digitale fotografie failliet. In 2008 sloot de laatste filmfabriek haar deuren. Deze fabriek werd later ogpekocht door 'The Impossible Project', waarover later meer. In mei kocht 'The Impossible Project' ook de naam Polaroid, dus het bedrijf is weer helemaal terug! Dit werd gevierd met de introductie van de Polaroid OneStep 2, een gebruiksvriendelijke instant camera met een minimalistisch design. De camera is uitgerust met een flitser, zelfontspanner en stevige accu waarmee u maar liefst 60 dagen foto's kunt maken. Ook komt er een nieuw soort film: i-Type instant film. Deze is verkrijgbaar in kleur, zwart-wit en verschillende speciale editie. Met deze nieuwe film kunt u de speciale sfeer, waar Polaroid bekend mee is geworden, prachtig vangen in uw foto's. 

Polaroid POP

Dan is er ook nog de Polaroid POP. Deze instant camera print, zoals u gewend bent, foto's in klassiek Polaroidformaat direct vanuit de camera. In tegenstelling tot vroeger kunt u er nu ook voor kiezen om niet te printen, maar de foto alleen op te slaan op een microSD-kaart. De camera heeft een 20 megapixel CMOS sensor en een 3,9" LCD-scherm, zodat u makkelijk de perfecte compositie kunt bepalen en het eindresultaat kunt bekijken.

Om het feestje compleet te maken, kunt u uw foto's afwerken met filters, stickers of tekst voordat u ze afdrukt. Dankzij WiFi en Bluetooth kunt u de foto's bovendien makkelijk delen en heeft u de mogelijkheid om uw mooiste smartphonefoto's af te drukken. De foto's worden geprint op inktvrij 3x4" zinkpapier en hebben een klevende achterkant, zodat u ze overal op kunt plakken. De Polaroid POP is verkrijgbaar in zes kleuren: zwart, groen, roze, wit, geel en blauw

Lomography

Lomography is een wereldwijde actieve community gewijd aan experimentele en creatieve fotografie. Dit begon allemaal met de legendarische Lomo LC-A, maar snel volgden andere camera's die speciaal ontworpen zijn om de analoge creativiteit uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan de Supersampler, Lubiel 166+, Horizon camera's, Fisheye camera's, Diana F+, Diana Mini, Spinner 360°, Sprocket Rocket, LC-Wide, La Sardina, LomoKino, Belair X 6-12, Konstruktor, LC-A 120 en de Lomo’Instant. Lomography brengt voortdurend nieuwe en spannende films uit. Ze hebben een volledig filmbereik met 35mm, 120 en 110 formaten dat kleurnegatief, slide, redscale en zwart-wit omvat.

Impossible

Eén van de meest unieke merken die instant camera's produceren is Impossible. In 2008 maakte Polaroid bekend dat ze gingen stoppen met de productie van instant film. Een aantal oud werknemers van de Polaroid filmfabriek in Enschede besloten echter de productie weer op te starten onder de naam: 'The Impossible Project'. Alle Impossible camera's zijn originele Polaroid camera's uit de jaren '80. Deze zijn zorgvuldig (met de hand) opgeknapt, waardoor deze vintage camera's er weer als nieuw uitzien. Dit betekent ook dat het altijd een verrassing is hoe uw camera er precies uitziet, want iedere Impossible camera is uniek!

Ook de film is uniek. Naast de standaard 600 color film is er meer dan genoeg keuze uit andere soorten film. Denk bijvoorbeeld aan zwart-wit film, films met verschillende kleuren frames of films met ronde frames. Wilt u nóg creatievere foto's maken? Kies dan voor één van de duotoon films. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren geeloranje en rood

Fujifilm Instax Share SP-2 en SP-3 fotoprinters

Wilt u de foto's die u maakt met uw smartphone direct kunnen printen? Daar is geen instant camera voor nodig! U kunt namelijk ook gebruik maken van de Fujifilm Instax Share SP-2. Deze compacte fotoprinter print in slechts enkele seconden uw foto's in hoge kwaliteit af op Fujifilm Instax mini papier. Ideaal voor bruiloften, evenementen en natuurlijk de feestdagen. Het gebruik van de SP-2 printer is super eenvoudig. U hoeft alleen uw smartphone te verbinden met de printer. Dit kan helemaal draadloos via de geïntegreerde WiFi. Vervolgens kunt u zo veel foto's afdrukken als u wilt. De SP-2 printer is bovendien uitgerust met een 'reprint-knop' waardoor u uw favoriete foto's meerdere keren af kunt drukken. Wel zo leuk als u en uw vrienden of familieleden allemaal dezelfde foto's willen hebben. Als het afdrukken van foto's vanaf uw smartphone nog niet genoeg is, heeft Fujifilm ook de speciale Share app. Deze app is gratis te downloaden en maakt het nóg makkelijker om foto's uit uw galerij direct te printen. Ook is het in de app mogelijk om foto's te maken met allerlei creatieve mogelijkheden. Is het formaat van de Instax mini niet groot genoeg of licht uw voorkeur bij vierkante foto-afdrukken? Kies dan voor de Instax SP-3. Hiermee kunt u Instax square film met een afmeting van 62x62mm afdrukken! 

Canon Selphy printers

Waar u uw foto's ook heeft opgeslagen, u kunt ze eenvoudig printen met een Canon Selphy printer. Print bijvoorbeeld foto's rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet, camera, geheugenkaart, USB-stick of een PC. Met de Party Shuffle functie op de Canon PRINT app kunt u bovendien draadloos unieke collages maken met afbeeldingen van meerdere smartphone. Ook is het met de Canon Selphy printers mogelijk om verschillende formaten prints maken, meerdere foto's op een pagina combineren en prachtige collageprints maken. Wilt u het beste resultaat bereiken? Kies dan voor Auto Image Optimize. Hiermee verbetert u automatisch de printkwaliteit. Image Optimize detecteert en corrigeert onvolkomenheden op het beeld, past de helderheid van gezichten en kleuren aan en vermindert ongewenste ruis, zodat uw prints extra helder en warm worden weergegeven. De Selphy printers zijn zeer compact en draagbaar, waardoor u ze makkelijk mee kunt nemen. Gaat u op vakantie, op familiebezoek of heeft u een feestje? Met de Canon Selphy CP-1200 of CP-1300 heeft u de ultieme metgezel in handen! 

Terug naar de overzichtspagina