EIZO kleurbeheer

Bent u een professional op het gebied van kunst, webdesign of illustratie? Dan weet u hoe belangrijk het is om een monitor te hebben die een betrouwbaar beeld weergeeft. Bij directe gegevensuitwisseling met opdrachtgevers of wanneer uw beeld naar de drukkerij gaat, is het zeer belangrijk dat de kleuren en kleurverlopen er altijd precies hetzelfde uitzien. De EIZO ColorEdge modellen bieden, in tegenstelling tot vele andere monitoren, een maximale kleurgetrouwheid.

EIZO’s ColorEdge-monitoren kenmerken zich door hun nauwkleurige kleurbeheer. Ze beschikken over een enorm kleurenspectrum met 99% Adobe RGB-kleurdekking. De monitoren hebben een nauwkeurige kleurweergave dankzij de 16-bits look-up-tabel en tot 10-bits kleurweergave. Consistent kleurgebruik in de workflow is extreem belangrijk. Helaas is het niet zo dat wanneer er in afzonderlijke processen dezelfde gegevens gebruikt worden, dat deze gegevens geen afwijkingen hebben op een ander apparaat.

 

 

Kleurruimtes in de digitale workflow

Wanneer echter gewerkt wordt met een uniforme kleurruimte kan al vanaf de eerste aanzet een consistent kleurbeheer worden gerealiseerd. Het belangrijkste vereiste voor een kleurbeheersysteem is dat de verschillen tussen de instellingen van elke afzonderlijke werkplek (bij opdrachtgever, ontwerpers, prepress en printers) worden gecompenseerd en dat ook de verschillen tussen gebruikte apparaten worden opgeheven en zo een gestroomlijnde workflow wordt gecreëerd waarin identieke gegevens overal hetzelfde worden weergegeven.

 

Bent u verantwoordelijk voor het afdrukken van het beeld? Dan is het voor u van belang dan de kleuren ook op de juiste manier op de afdruk terecht komen. U hebt dus een monitor nodig die de kleuren van de uiteindelijke afdruk betrouwbaar weergeeft. De monitor moet beschikken over een exacte profilering en een grote kleurruimte, en moet standaarden zoals ISO Coated V2 kunnen weergeven. Met monitoren van EIZO kunt u betrouwbare softproofs uitvoeren. Zo bespaart u tijd en geld.