Locaties

Standen, uitgestrekte landschappen of pittoreske dorpjes: er zijn ontzettend veel fotogenieke plekken om met uw drone te gaan vliegen. Natuurlijk dient u zich wel aan de regels te houden en kunt u niet overal onbeperkt met uw drone gaan fotograferen. Toch zijn er ontzettend veel mooie plekken waar u naar hartelust aan de slag kunt gaan. Wij zetten de beste dronelocaties in Nederland en België voor u op een rijtje. Neemt u uw drone graag mee op vakantie naar het buitenland? We selecteerden vijf landen waar u de mooiste dronebeelden kunt maken. Benieuwd? Lees dan snel verder! 

Top 4 locaties Nederland

Utrechtse Heuvelrug

Als u bossen, vennetjes en heuvels wilt vastleggen met uw drone, gaat u naar de Utrechtse Heuvelrug. Met uitzondering van enkele kleine gebieden is het over de hele Utrechtse Heuvelrug toegestaan om met uw drone te vliegen. Naast prachtige natuur kunt u hier ook kasteeltjes vanuit de lucht vastleggen. Daarnaast vindt u hier vennetjes, kleurrijke heidevelden en mooie vlaktes. De perfecte locatie voor het schieten van gevarieerde beelden dus!

Loonse en Drunense Duinen

Deze schittende zandduinen bevinden zich in Noord-Brabant en lenen zich uitstekend voor foto's of video's vanuit de lucht. Wist u dat u hier de grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa kunt vinden? In dit Nationaal Park mag u onbeperkt met uw drone vliegen, wat erg mooie beelden kan opleveren. Houd er overigens wel rekening mee dat u op veel plekken niet van de wandelpaden af mag wijken dus dat u uw drone niet uit het oog verliest.

De Waddeneilanden

Als er één locatie binnen Nederland is waar u volledig tot rust kunt komen, zijn dat de Waddeneilanden. Combineer ontspanning dan wel met een frisse wandeling, want op deze eilanden kunt u ongetwijfeld mooie beelden schieten. Buiten een groot deel van Vlieland zijn de meeste Waddeneilanden helemaal geschikt voor dronefoto- en videografie en kunt u ongestoord te werk gaan. Gaat u de onstuimige duinen vastleggen, kiest u voor de woeste zee of voor de uitgestrekte velden?

De Nederlandse kust

Een erg voor de hand liggende vlieglocatie voor veel dronepiloten is de Nederlandse kust. En dat is natuurlijk niet gek, want u treft hier een zeer gevarieerd landschap over een relatief klein oppervlak. U fotografeert hier de zee, duinen én mooie stranden. In principe mag u langs de hele Nederlandse kust met uw drone vliegen, maar u dient wel overal rekening te houden met zweefvliegtuigjes die laag over kunnen vliegen. Deze voertuigen dient u altijd voorrang te verlenen.

Toplocaties België

Het Brugse Ommeland

Tien verschillende landschappen in één gebied: dát is het Brugse Ommeland, dat gelegen is rondom de stad Brugge. Vlakke polders worden hier afgewisseld door vochtige meersen en velden met rechte dreven. Ook vindt u hier bossen en kastelen, kanalen en mooie polderdorpen met platte kerktorens. Kortom: de perfecte locatie voor een zeer gevarieerde fotoreportage of video. Over het hele gebied zijn meerdere toeristenpunten en restaurants te vinden in onder meer Ardooie, Tielt, Lichtervelde en Torhout. Sla ook het historische en sfeervolle Brugge zelf niet over.

De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen is een uitgebreid natuurgebied dat een groot deel van zuidelijk België beslaat. Niet overal is het toegestaan om met een drone te vliegen, maar in het grootste deel zijn geen beperkingen. Kenmerkend voor de Vlaamse Ardennen is het heuvelachtige karakter. Daarnaast vindt u hier veel molens en diverse bossen, velden en waters. Niet voor niets wordt dit gebied ook wel het 'Wandelwalhalla' genoemd. U kunt hier honderden kilometers afleggen en steeds weer verrast worden door de prachtige vergezichten en mooie natuur. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Top 5 locaties wereldwijd

Het ruige IJsland

Als er één locatie is waar u indrukwekkende landschappen kunt vastleggen, is het IJsland wel. Het land van de gletsjers, watervallen, uitgestrekte vlaktes én natuurlijk het Noorderlicht. In heel IJsland mag u tot 130 meter hoogte met uw drone vliegen, mits u niet in de buurt komt van luchthavens. Huur een auto, stippel uw route uit en zorg ervoor dat u voldoende accu's bij heeft want één ding is zeker: u wilt niet stoppen met fotograferen en video's maken. Breng zeker een bezoekje aan Thingvellir National Park, natuurreservaat Dimmuborgir en de hoofdstad Reykjavik! Voor ontspanning kunt u een heerlijke duik nemen in de bekende Blue Lagoon.

Afwisselend China

China staat vooral bekend om miljoenensteden als Beijing en Shanghai, maar heeft veel meer te bieden. U neemt uw drone zeker niet voor niets mee als u op reis gaat door China en ook voor mensen die het eng vinden om in steden te vliegen biedt het land genoeg andere mogelijkheden. Zo is er natuurlijk de wereldberoemde Chinese Muur, die in duizenden kilometers een weg door het land kronkelt. Ook kunt u uw drone aan het werk zetten bij de schitterende bergen van Zhangjiajie of bij de Karstgebergten rondom het zuidelijke Guilin. Vliegen mag in China bijna overal met een drone van maximaal 7kg. Voor zwaardere drones heeft u een licentie nodig.

De Griekse eilanden

Wie denkt dat Griekenland alleen maar geschikt is voor zon- en strandvakanties, heeft het mis. De verschillende Griekse eilanden zijn stuk voor stuk prachtig en bieden voor ieder wat wils. Bovendien kunt u er overal met uw drone vliegen! Kies bijvoorbeeld voor Corfu of Zakynthos wanneer u houdt van groene natuur en een prettig klimaat en voor het minder bekende Evia als u dichter bij het vaste land in de buurt wilt zijn. Samos en Thassos zijn erg geschikt voor strand- en natuurliefhebbers waar Kreta ontelbare fotogenieke dorpjes heeft. Bergliefhebbers kunnen kijken naar bijvoorbeeld Kos of Rhodos. Vliegen is, mits u rekening houdt met enkele regels, overal toegestaan.

Avontuurlijk Canada

Canada is één van de locaties waar mensen het eerst aan denken als je vraagt naar de mooiste landschappen en natuur. Logisch ook, want in Canada is het mogelijk om uren te rijden zonder iemand tegen te komen en krijgt u zelfs nog de kans om wilde beren tegen te komen. Als u hier met uw drone gaat vliegen, ziet u helderblauwe meren, dichte bossen en imponerende bergtoppen. Ongetwijfeld prachtige foto's en video's dus, maar u wilt uw drone hier zeker niet kwijtraken. In het geval dat dat toch gebeurt, is het verplicht om op uw drone uw naam, adres en telefoonnummer kenbaar te maken. U mag in Canada niet in de steden vliegen, maar daar zult u met de schitterende natuur ook geen behoefte aan hebben.

Divers Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is voor veel reizigers de eerste kennismaking met het Afrikaanse continent en een bezoek aan dit afwisselende land smaakt naar meer! Een safari mag natuurlijk niet ontbreken bij een reis door Zuid-Afrika, maar wist u dat het land veel meer te bieden heeft? U vindt hier bruisende steden, prachtige autoroutes en de mooiste zonsondergangen. Prachtige momenten om met uw drone vast te leggen! U mag in Zuid-Afrika alleen vliegen voor privédoeleinden en dient net als in andere landen rekening te houden met enkele regels. Houd - vooral wanneer u meerdere landen bezoekt - ook goed in gedachten dat u in omliggende landen zoals Namibië en Botswana een stuk minder makkelijk met uw drone kan vliegen. 

Terug naar de overzichtspagina