digitale masterclasses

Welkom bij de Digitale Masterclasses

Kamera Express heeft drie gloednieuwe Digitale Masterclasses ontwikkeld. Hiermee hebben we samengewerkt met 3 topfotografen die ook als gastjurylid hebben opgetreden in het Nederlandse televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. Lees hieronder meer over de inhoud en opzet van deze Digitale Masterclasses.

Onderwerpen | Opzet Masterclasses | Voorwaarden en FAQ

Opzet van de Digitale Masterclasses

We trappen de Digitale Masterclasses af met een liveshow op dinsdag 19 januari om 20.30 op het YouTube-kanaal van Kamera Express. Na de liveshow zijn de Digitale Masterclasses online beschikbaar. Deze kun je dan in je eigen tijd en tempo volgen. Elke Digitale Masterclass eindigt met een opdracht die je uit kunt voeren. Stuur vervolgens jouw opdracht in en ontvang een persoonlijke beoordeling van de fotograaf. Uit de inzendingen kiezen we 5 foto’s die we samen met de fotograaf bespreken in een liveshow. Je hebt dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de fotograaf en aan andere cursisten. De datum van deze opdrachtbespreking wordt later bekend gemaakt.

Je kunt je tot en met 31 januari aanmelden voor een Digitale Masterclass, deze staan vanaf 19 januari online. Wanneer je je voor 31 januari inschrijft krijg je een opdracht met persoonlijke beoordeling door de fotograaf zelf, mis deze kans dus niet!

De drie onderwerpen

De drie onderwerpen waar je uit kunt kiezen zijn:

Portretfotografie

In de masterclass met Linda Stulic staat portretfotografie centraal. De masterclass geeft je een uitgebreid overzicht met alle ins- en outs op het gebied van portretfotografie. Linda heeft in de afgelopen jaren aan grote projecten gewerkt met merken zoals: Adidas, Sony Music, HEMA, Vogue, Grazia, enz.

> Schrijf je in

Foodfotografie

In de masterclass met Kamile Kave staat foodfotografie centraal. De masterclass geeft je een uitgebreid overzicht met alle ins- en outs op het gebied van foodfotografie. Kamile heeft in de afgelopen jaren aan grote projecten gewerkt met merken zoals: Mama Kelly, Tefal, KFC, Peach Tree en Chovi.

> Schrijf je in

Architectuurfotografie

In de masterclass met Luc Büthker staat architectuurfotografie centraal. De masterclass geeft je een uitgebreid overzicht met alle ins- en outs op het gebied van architectuurfotografie. Luc heeft in de afgelopen jaren aan grote projecten gewerkt met merken zoals: RTL, Heineken en Canon.

> Schrijf je in

Voorwaarden en veelgestelde vragen

Voorwaarden

  • Je kunt je inschrijven tot en met 31 januari 2021.
  • De Digitale Masterclasses zijn vanaf 19 januari 2021 na de liveshow online beschikbaar. De Digitale Masterclass kun je vervolgens in je eigen tijd en tempo volgen.
  • Elke Digitale Masterclass wordt afgesloten met een opdracht. Stuur je jouw foto in, dan ontvang je een persoonlijke beoordeling door de fotograaf. Uit alle inzendingen worden 5 foto’s gekozen die we in een liveshow bespreken samen met de fotograaf. De datum voor dit live event wordt later bekend gemaakt.

Veelgestelde vragen

Dit jaar hebben we in samenwerking met enkele gastjuryleden uit het Nederlandse tv-programma Het Perfecte Plaatje drie Digitale Masterclasses ontwikkeld. In deze masterclasses neemt de fotograaf je mee in zijn/haar specialisme binnen het fotografie vak. De Digitale Masterclass is een leerzaam kijkje in de keuken van de fotograaf, zit boordevol tips en kun je eenvoudig en in je eigen tempo thuis volgen. Aan het eind van iedere Digitale Masterclass volgt een opdracht. Door middel van deze opdracht kun je het geleerde direct in de praktijk toepassen. Na een aantal weken bespreken we de opdracht met de fotograaf. Door deze waardevolle feedback helpen we je jouw fotografie skills verder ontwikkelen.

Dit jaar hebben we met enkele gastjuryleden uit het Nederlandse tv-programma Het Perfecte Plaatje drie heel interessante Digitale Masterclasses ontwikkeld:

Je kunt één of meerdere Digitale Masterclasses volgen. Per Masterclass betaal je €99,-.

Via de linkjes hierboven kun je je inschrijven voor de Digitale Masterclass van jouw keuze.

Je kunt je tot en met 31 januari 2021 inschrijven voor een Digitale Masterclass. De Digitale Masterclasses starten na 15 januari 2021. De exacte data zijn te raadplegen tijdens het inschrijven. De Digitale Masterclasses zijn vanaf 19 januari 2021 na de liveshow online beschikbaar.

Geen probleem! De liveshow wordt opgenomen en is dus naderhand terug te kijken op het YouTube-kanaal van Kamera Express.

De Digitale Masterclasses zijn beschikbaar vanaf 19 januari na de liveshow en zijn vervolgens in eigen tijd en tempo te volgen. De deadline voor het insturen van de opdracht en de live bespreking daarvan, worden later bekend gemaakt.

Om een Digitale Masterclass te volgen, moet je je allereerst hebben aangemeld. Verder heb je alleen een computer/laptop en een internetverbinding nodig.

De Digitale Masterclasses zijn goed te volgen voor iedereen die enige basiskennis van het fotografie vak heeft.