Creatief met toiletpapier

Als je het nieuws de laatste tijd een beetje gevolgd hebt, dan weet je dat er massaal toiletpapier gehamsterd wordt op het moment. Waarom? Dat weten wij ook niet. Heb jij toevallig je huis nu vol liggen met rollen? Of ben je het thuis zitten nu al beu? Wij hebben een aantal leuke tips op een rij gezet waarmee je toiletpapier en fotografie kan combineren. Volg deze tips en je dag zal op (toilet)rolletjes verlopen.

Toiletrol maan

Dit is een leuke foto van je huisdier, maar het kan ook een selfie zijn. Plaats een toiletrol voor je lens, zodat er alléén licht door de opening van de rol kan komen. Lijn het uiteinde van de rol precies uit met de kop van je huisdier of je eigen hoofd en maak de foto. Het resultaat: jij of je huisdier lijkt net een maan in een donkere hemel.

Macro toiletpapier

Toiletpapier heeft een heel fijne structuur dankzij het ultra dunne papier. Had jouw papier nou twee, drie of vier lagen? Pak je macrolens en maak een foto van dichtbij. Met de juiste belichting en kijkhoek kan het een erg interessante en abstracte foto worden. Als je geen macrolens hebt, dan werken close-up filters ook.

Maak je eigen macrolens

Wie had dat gedacht? Van een toiletrol een macrolens maken. Het kan! Bevestig de toiletrol op de voorkant van je lens met tape. Vervolgens plak je de toiletrol op de lensvatting van je camera. De lens zit dus eigenlijk verkeerd om op je camera, met een toiletrol ertussen. Handmatige focus blijft zelfs werken. Let wel met tape op dat je de camera en lens niet beschadigd!

Flits diffuser

Is je flitslicht te hard? Heb je het laatste geld uitgegeven aan toiletpapier in plaats van een softbox? Pak een paar velletjes, wikkel ze om de flitser van je camera (of reportageflitser) en zet ze vast met een elastiekje. Je hebt nu een mini toiletpapier-softbox gemaakt! Is het licht te hard of zacht? Verwijder of voeg velletjes toe om het gewenste effect te krijgen.

Overzichtspagina