Kamera Express opent twee nieuwe Citystores in Amsterdam-Centrum en Haarlem


Foto- en videospecialist Kamera Express opent op maandag 19 februari twee nieuwe Citystores. Het gaat om een overname van Camera Warehouse, ook wel bekend als Fotovak Engel en Studio Spui. Beide winkels bevinden zich in Noord-Holland, waar Kamera Express al een Superstore heeft aan de Parnassusweg 202-206 in Amsterdam-Zuid. Nu komen daar dus twee Citystores bij: één aan het Spui 4 in Amsterdam-Centrum en één aan de Anegang 32 in Haarlem. Ben Cornelisse, Algemeen Directeur van Kamera Express: “Met de opening van de Citystores in Amsterdam-Centrum en Haarlem staat het totaal aantal winkels op zestien. En daar zal het niet bij blijven. Kamera Express moet voor iedereen dichtbij zijn.”

Overname

De Camera Warehouse winkels kennen een rijke geschiedenis. De oorsprong van Camera Warehouse ligt bij Fotovak Engel, dat al in 1929 werd opgericht door Simon Engel. Vanaf 2013 gingen de winkels Fotovak Engel en Studio Spui verder onder de naam Camera Warehouse. Cornelisse ziet de overname niet alleen als een mogelijkheid om verdere groei te bewerkstelligen, maar vooral als een bundeling van krachten.

“Beide winkels hebben een toplocatie midden in het centrum. Een perfecte uitvalsbasis om de sterke positie van Kamera Express nóg verder uit te breiden. Kamera Express en Camera Warehouse delen bovendien hun passie voor fotografie en hechten beide belang aan deskundigheid. De overname zien we daarom op alle vlakken als een versterking."
- Ben Cornelisse, algemeen directeur Kamera Express

Nieuw jasje

De nieuwe winkels worden in een Kamera Express jasje gestoken. “Samen beter in beeld is wat Kamera Express uitdraagt. We willen mensen graag helpen bij de ontwikkeling van hun fotografie. Om dit te bewerkstelligen bieden we inspiratie, deskundig advies, een superieure service en het grootste assortiment.” In de nieuwe winkels blijft echter één ding hetzelfde.

“We nemen niet alleen de winkels over, ook het personeel wordt opgenomen in het Kamera Express team. In de winkels blijft u dus de vertrouwde gezichten zien.”

Lange termijn strategie

De opening van de nieuwe winkels in Amsterdam-Centrum en Haarlem draagt bij aan de lange termijn strategie van Kamera Express. Cornelisse: “Wij stellen de klant centraal en willen voor iedereen een vertrouwd adres zijn. Daarom kiezen wij bewust voor fysieke winkels naast onze webshop. Deze zijn niet te vergelijken met de winkels van vroeger. Onze winkels kunnen misschien nog wel het beste omschreven worden als clubhuizen voor foto- en videoliefhebbers. Een plek waar zij samenkomen en met ons deskundige personeel kunnen sparren over hun hobby of professie. Met deze twee nieuwe winkels kunnen we onze klanten nóg beter van dienst zijn.” 

Bekijk alle vestigingen