Canon Talks

Canon Talks 2021

Met William Rutten, Ahmet Polat en Lieve Blancquaert

Na een zeer succesvolle eerste editie in 2019 keerde Canon Talks in 2021 op 14 december terug met drie prestigieuze namen uit de industrie. Vanwege de huidige Covid-19-beperkingen werd het format voor 2021 aangepast naar een volledig online editie.

Tijdens Canon Talks 2021 stond het thema 'people' centraal. Host Humberto Tan was terug voor de tweede editie. Hij ontving fotografen William Rutten, Ahmet Polat en Lieve Blancquaert. Zij deelden hun inzichten en tips over het vastleggen van iconische en emotionele portretten en reportages.

Canon Talks 2021 werd 14 december live gestreamd en is nu terug te kijken.

Humberto Tan

  © Canon

Humberto Tan

Host

Humberto is één van de bekendste gezichten op de televisie en behoeft dan ook weinig introductie. Naast zijn 'day job' als presentator en talkshowhost van onder andere RTL Late Night is hij ook begenadigd Canon-fotograaf. In 2016 won hij de eerste editie van Het Perfecte Plaatje. Tevens was Humberto te zien in de National Geographic-documentaire Door Het Oog, waar hij als reisfotograaf aan de slag ging met het fotograferen van de Europese wildernis.

William Rutten

  © Canon

William Rutten

Gastspreker

Bij het grote publiek is fotograaf William Rutten waarschijnlijk het bekendst als jurylid bij Het Perfecte Plaatje. Als fotograaf focust hij zich al sinds jaar en dag op de entertainmentindustrie. Met een portretfoto van Ramses Shaffy won hij de derde prijs bij de Zilveren Cameraverkiezing, maar ook internationale sterren weten hem te vinden. Zo legde hij Red Hot Chili Peppers vast op de Zaanse Schans en fotografeerde hij bij de concerten van The Rolling Stones.

Ahmet Polat

  © Canon

Ahmet Polat

Gastspreker

Ahmet is bekroond fotograaf, regisseur en Canon-ambassadeur. Hij doet zowel aan studiofotografie als straat- en journalistieke fotografie, voor opdrachtgevers als The New York Times en Vogue. Met zijn werk hoopt Ahmet bruggen te slaan tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenissen. Hij werkte meer dan twintig jaar in Turkije, maar keerde in 2015 terug naar Nederland waar hij in hetzelfde jaar nog werd uitgeroepen tot Fotograaf des Vaderlands.

Lieve Blancquaert

  © Canon

Lieve Blancquaert

Gastspreker

Lieve is een Belgische documentairemaker, fotografe en Canon-ambassadrice. Ze staat bekend om haar gevoelige en engagerende aanpak van moeilijke onderwerpen, met indringende maar zeer artistieke foto's als resultaat. Haar documentaires werden met meerdere prijzen beloond. Onlangs werkte ze mee aan Canon's 'First Hugs'-campagne, een serie over de allereerste omhelzing van geliefden nadat de coronamaatregelen versoepeld waren.

Bezoek voor alle informatie over Canon Talks 2021 de website van Canon.