Canon RF lenzen vakantie

Welke Canon RF-lens is het beste om mee te nemen op reis?

Ga jij binnenkort op vakantie en vraag je je af welke lens je het beste kunt meenemen? Wij begrijpen dat de keuze tegenwoordig reuze is en helpen je dan ook graag een handje op weg! In dit artikel geven we je een advies welke Canon RF-lens het meest geschikt is voor een stedentrip, een wildlife safari of een vakantie met het hele gezin. Zo kun jij ook tijdens je vakantie de mooiste momenten vastleggen op foto en video.

Stedentrip

Als je een stedentrip op de planning hebt staan, dan kun je het beste kiezen voor een Canon RF-groothoeklens. Door de grote beeldhoek kun je in één keer een wijds beeld vastleggen, zoals bijvoorbeeld gebouwen, stadsgezichten en parken. Denk hierbij aan lenzen met een brandpuntsafstand tussen de 14 en 50 millimeter. Je kunt kiezen voor een zoomlens of een primelens, afhankelijk of je meerdere lenzen wilt meenemen. Een ander voordeel van dit type lens is het gewicht. De meeste groothoeklenzen zijn niet al te zwaar, wat fijn is als je hem de hele dag met je mee moet sjouwen.


Canon RF-groothoeklenzen

Canon RF lenzen stedentrip

Canon RF lenzen wildlife

Wildlife safari

Ga je op wildlife safari dan is een Canon RF-telelens een ideale optie. De dieren die je tijdens deze safari tegenkomt, zitten vaak op grote afstand en dan is een telelens met een enorm zoombereik fijn. Zo kun je de wilde dieren dichterbij halen terwijl je zelf op veilige afstand blijft. Het is aan te raden om een telelens met een brandpuntsafstand van minimaal 300 millimeter te hebben, maar hoe groter het brandpuntsafstand, hoe groter de kans dat je het beeld kunt creëren die je in gedachten hebt.


Canon RF-telelenzen

Landschappen

Ben je aan het rondtrekken in een gebied met adembenemende uitzichten en landschappen? Dan is de kans groot dat je ook deze mooi op de foto wilt zetten. Dit kun je het beste doen met een Canon RF-zoomlens die ook over een groothoek bereik beschikt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lens met een brandpuntsafstand van 24-70 of 24-105 millimeter. Zo kun je een wijds beeld maken van het gehele landschap, een portret maken met het landschap op de achtergrond en inzoomen op details. Zo hoef je niet van lens te wisselen en ben je met één lens klaar voor jouw rondreis.


Canon RF-zoomlenzen

Canon RF lenzen landschappen

Canon RF lenzen gezin

Vakantie met het hele gezin

Als je op vakantie bent met het hele gezin, dan wil je al deze mooie herinneringen vastleggen op de foto. Dan is een lichtsterke lens met een variabel bereik een mooie uitkomst. Zo kun je met een diafragma van F/2.8 of F/4.0 in de meeste lichtomstandigheden, scherpe en heldere foto’s maken. Het zoombereik is fijn, zodat je het hele gezin kunt vastleggen in de groothoekstand, maar ook portretfoto’s kunt maken als je verder inzoomt. Door het diafragma volledig open te zetten, creëer je ook een mooie onscherpte waardoor het onderwerp er nog meer uitspringt.


Canon RF-lichtsterke lenzen

Allround lens voor vakantie

Tegenwoordig bestaan er ook allround lenzen die een brandpuntafstand hebben van groothoek- tot telelens. Uiteraard zijn deze lenzen ook terug te vinden binnen de RF-serie van Canon. Het grote voordeel hiervan is dat je bijna alles op de foto kunt zetten met maar één type lens! Stel je gaat een roadtrip maken met het hele gezin en hierbij rondtrekken door de natuur. Of je besluit een dagje naar de dierentuin te gaan tijdens je stedentrip. Dan kun je voor een allround lens kiezen waarmee je in alle situaties mooie beelden kunt schieten.


Canon RF-allround lenzen

Canon RF lenzen allround