Canon printers en cartridges

Waarom kiezen voor een Canon printer en cartridges?

Je kent het wel, je komt net terug van vakantie en je hebt een aantal mooie vakantiefoto’s gemaakt. Het is natuurlijk zonde als de mooie vakantieherinneringen op de harde schijf verdwijnen, daarom wil je een aantal foto’s graag afrukken. Maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Wij vertellen je graag wat de verschillen en de voordelen zijn van de Canon printers met de bijpassende cartridges. Zo kun jij straks je mooiste vakantiefoto’s op een hoge kwaliteit gewoon bij je thuis afdrukken.

Verschillende Canon printers

Canon heeft een aantal printers die ideaal zijn voor het printen van foto’s in verschillende prijsklasse. We zetten deze graag voor je op een rijtje met alle voordelen die deze printers met zich meebrengen. Zo kun jij straks de beste printer uitkiezen die voldoet aan al jouw wensen.

Canon zakformaat printers

Printer in zakformaat

Weet je van jezelf dat je na je vakantie de tijd niet neemt om je vakantiefoto’s uit te zoeken en af te drukken? Dan is een printer in zakformaat een goede optie! Deze kun je gemakkelijk met je meenemen in je cameratas of rugzak en overal gebruiken. Zo kun je nadat je een mooie foto hebt gemaakt deze direct afdrukken. Canon heeft zelfs twee verschillende series waar je uit kunt kiezen, SELPHY en de Canon Zoemini. Het grootste verschil hierin is voornamelijk het formaat en het gewicht. De Canon Zoemini is een stuk kleiner en compacter ten opzicht van de SELPHY serie, maar heeft dus ook een kleiner afdrukformaat van slechts 5.0 x 7.6 centimeter. De SELPHY printers kunnen diverse formaten afdrukken met 10.0 x 14.8 centimeter als maximaal formaat. De SELPHY printers zijn wat groter van formaat, maar een goede optie als je op vakantie gaat met de camper of caravan. Foto’s afdrukken gaat eenvoudig door je smartphone via Bluetooth te verbinden met de printer. Vervolgens kun je via de Canon PRINT-app je foto’s bewerken en direct afdrukken.

Canon Zoemini Canon SELPHY

PIXMA-serie

De PIXMA-serie bestaat uit stijlvolle en compacte fotoprinters die een uitstekende kwaliteit leveren. Het gaat hier om 3-in-1 printers waarmee je kunt printen, kopiëren en scannen. Dit maakt dit de ideale printer voor gebruikers thuis, maar ook voor kleine bedrijven of fotostudio’s. Je kunt de printer eenvoudig verbinden met diverse apparaten, zoals je smartphone of tablet, om zo direct je favoriete foto’s te af te drukken. Daarnaast is het mogelijk om je foto’s via de Canon PRINT-app vanuit de Cloud te printen zonder dat je een pc of laptop nodig hebt. In combinatie met de DYE-inkt behaal je een nog hogere fotoprintkwaliteit. Dankzij de rode en grijze inkten worden de kleuren en het contrast nog scherper en levendiger. Zo wordt vakantiefoto’s afdrukken een fluitje van een cent.


Canon PIXMA-serie Canon PIXMA cartridges

Canon PIXMA serie

Canon MAXIFY-serie

MAXIFY-serie

De Maxify-serie bestaat uit inktjetprinters met navulbare cartridges waarmee je grote volumes kunt printen tegen lagere kosten. Ook deze serie bestaat uit compacte printers, al zijn ze wel iets groter ten opzichte van de PIXMA printers. De lagere kosten behaal je vooral doordat je eenvoudig de inktcartridges kunt navullen, zodat je deze niet steeds nieuw hoeft aan te schaffen. Doordat de inkt is gebaseerd op een pigmentbasis, maak je haarscherpe en professionele afdrukken. Het is bij deze printers ook mogelijk om je afdrukken rechtstreeks van je smartphone of tablet af te drukken.


Canon MAXIFY-serie Canon MAXIFY cartridges

Canon imagePROGRAF PRO-1000

Dit is één van de duurdere printers in het assortiment van Canon, maar de imagePROGRAF PRO-1000 is een professionele fotografische inktjetprinter met een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Dezelfde kenmerkende rode lijn, die ook op de professionele objectieven te vinden is, komt terug op deze printer waarmee direct de hoogwaardige kwaliteit wordt aangetoond. Opvallend aan deze printer zijn de printkoppen die 50% groter zijn dan bij zijn voorgangers en het grote afdrukformaat van maar liefst 43.2 x 55.9 centimeter. Draadloos printen vanaf smartphone, tablet of via de Cloud is ook met deze printer mogelijk. Combineer de printer met de bijpassende 11-kleuren LUCIA PRO-pigment inktset en Chroma Optimizer om de meest fijne details af te drukken in een breed kleurenspectrum om zo het beste uit de printer te halen.


imagePROGRAF ImagePROGRAF cartridges

Canon imagePROGRAF PRO-1000

Canon Recycleprogramma

Is de inkt op nadat je al die prachtige plaatjes hebt afgedrukt? Gooi de lege cartridges niet zomaar weg, want Canon beschikt over een Recycleprogramma. Hierdoor kun jij gratis, eenvoudig en milieubewust de gebruikte inktpatronen retourneren. Canon probeert de hoeveelheid afval te reduceren. De geretourneerde cartridges worden hergebruikt of gerecycled. Op die manier gaat er niks verloren. Zo wordt het ene onderdeel gebruikt voor een nieuwe cartridge terwijl het andere onderdeel wordt ingezet als een alternatief voor fossiele brandstoffen. Ontdek snel hoe jij je steentje bijdraagt aan dit programma.