Canon portretlenzen

Canon portretlenzen

Maak kennis met de RF-objectieven

Dromerige portretten, indrukwekkende close-ups op straat of een baby in een bijzondere omgeving. Portretfotografie is net zo divers als de mensen in de wereld. Ieder Canon RF-objectief heeft een eigen expertise. Met een groothoeklens benadruk je de grootte en ruimtelijkheid. Terwijl een telelens ervoor zorgt dat je dingen dichterbij haalt. Kies voor een Canon portretlens om het maximale uit jouw systeemcamera te halen, zodat je de mooiste portretten kunt maken.

De RF-objectieven zijn geschikt voor systeemcamera’s uit de EOS R-lijn. Deze lenzen staan erom bekend dat ze comfortabel en gebruiksvriendelijk zijn. Voor gevorderde en professionele fotografen die streven naar perfecte kwaliteit in alle lichtomstandigheden zijn er objectieven uit de L-serie. Canon heeft deze lenzen met een rode ring ontworpen. Door de robuuste bouw zijn ze wat zwaarder van gewicht en stof- en spatwaterdicht. Hierdoor zijn ze goed inzetbaar bij zware (weers)omstandigheden. 

Ga je voor een zoomlens of een prime objectief? Met een zoomlens kun je meerdere kanten op, waardoor hij ook voor andere onderwerpen inzetbaar is. Maak je gebruik van een primelens dan kun je voor een lichtsterker objectief kiezen, waardoor je minder afhankelijk bent van het (beperkte) omgevingslicht.

Duik in de wereld van portretfotografie en ontdek welke Canon RF-lens het beste bij jou past. Of je nu beginner, gevorderd of professional bent. Er is voor elk wat wils.

Ga snel naar de beste RF-objectieven voor ieder niveau beeldmaker:

> Bekijk alle RF-objectieven van Canon


Beginner

Beginner

Canon RF-objectieven

Voor beginnende beeldmakers

PRIME

OBJECTIEF

Canon RF 35mm F/1.8 IS Macro

CANON RF 50mm f/1.8

Ga voor spontaniteit en maak creatieve beelden met een groot diafragma. Dankzij de stille, scherpe autofocus heeft niemand door dat jij een foto maakt. Zo krijg je zelfs de grootste fotohaters makkelijk en scherp op beeld.

> Meer informatie

ZOOM

OBJECTIEF

Canon RF 24-105mm F/4-7.1 IS STM

Canon RF 24-105mm f/4-7.1

Het RF 24-105mm F/4-7.1 objectief is uitermate geschikt voor zowel close-ups als groepen. De lens is licht in gewicht en makkelijk mee te nemen. Zo kun je al jouw dierbaren portretteren of de boeiende omgeving meenemen in het eindresultaat.

> Meer informatie

Gevorderde

Gevorderde

Canon RF-objectieven

Voor gevorderde beeldmakers

PRIME

OBJECTIEF

Canon RF 50mm F/1.2L USM

Canon RF 50MM F/1.2L USM

Doe jij graag newborn shoots? Dan is de RF 50mm f/1.8 een goede optie. Stel geruisloos scherp, zodat de baby niet schrikt van onverwachte camerageluiden. Hierdoor is het ook inzetbaar voor het fotograferen van huisdieren.

> Meer informatie

ZOOM

OBJECTIEF

Canon RF 24-105mm F/4L IS USM

Canon RF 24-105MM F/4L IS USM

Zoomen zonder dat het effect heeft op het diafragma brengt nieuwe mogelijkheden. Met dit objectief heb je een constant maximaal diafragma van f/4. Een groot voordeel als je een krachtige close-up met een mooie onscherpte wil maken.

> Meer informatie

Professional

Professional

Canon RF-objectieven

Voor professionele beeldmakers

PRIME

OBJECTIEF

Canon RF 85mm F/1.2 L USM DS

Canon RF 85MM F/1.2 L USM DS

Fashion, beauty of bruiloften. Niets is te gek voor de RF 85mm f/1.2. Met dit objectief geniet je van een aangenaam perspectief, weinig vervorming en vloeiende onscherpe achtergronden. Ook in situaties met weinig licht.

> Meer informatie

ZOOM

OBJECTIEF

Canon RF 28-70mm F/2L USM

CANON RF 24-70MM f/2.8

Voor oneindig veel fotografiemogelijkheden in combinatie met een snel diafragma, goede beeldstabilisatie en een geruisloze scherpstelling. Focus je op het model en profiteer van extra detail, kleur en contrast.

> Meer informatie

< Terug naar de Canon pagina