canon nieuwe releases

Aankondiging nieuwe Canon producten

Nieuws, nieuws, nieuws!

Als enthousiaste beeldmaker zal het nieuws je vast niet ontgaan zijn: Canon is druk bezig met nieuwe producten. Omdat je vast nieuwsgierig bent, vertellen we je hier meer over de producten die Canon heeft aangekondigd.

Canon EOS 850D

De Canon EOS 850D is de perfecte camera voor de beeldmaker die zijn fotografie naar een hoger niveau wil tillen. Dankzij de 24.1 megapixel CMOS sensor schiet je haarscherpe foto’s of video’s met een resolutie van 4K en een framerate van 30fps. Ook profiteer je van een 45-punts AF-systeem dat gebruikmaakt van ‘cross-type’ scherpstelpunten. Deze punten zijn afzonderlijk te selecteren of te groeperen voor een nauwkeurige scherpstelling, wat zorgt voor meer controle over de compositie. Wanneer je de camera gebruikt in combinatie met een lens met klein diafragma, zorgen 27 F8 compatibele AF-punten voor de juiste scherpstelling.

De Canon EOS 850D is voorzien van een krachtige DIGIC 8 beeldprocessor, waarmee je tot 7 foto’s per seconde kunt schieten. Hiermee is de 850D ideaal voor het fotograferen van actie en sport. Wat hier ook aan bijdraagt, is het kantelbare 3-inch touchscreen, waarmee je moeiteloos foto’s vanuit iedere hoek maakt.

Verder maak je met de Canon EOS 850D gebruik van WiFi en Bluetooth compatibiliteit. Hiermee bestuur je jouw camera op afstand, wat afstandsbedieningen onnodig maakt en goed van pas komt bij het maken van groepsfoto’s. Daarnaast stuur je snel foto’s naar al je apparaten en deel je gemakkelijk foto’s met vrienden of familie. Dit alles maakt de nieuwe Canon EOS 850D een veelzijdige camera met uitgebreide mogelijkheden die perfect is voor de beeldmaker die meer uit zijn foto’s en video’s wil halen.

Canon EOS R5

Ook op het gebied van professionele systeemcamera’s zit Canon niet stil. Canon werkt momenteel namelijk hard aan een nieuwe full frame systeemcamera, waarmee zij professionele systeemcamera's gaan herdefiniëren. Er is nog niet veel over bekend, maar wij kunnen wel alvast een paar specs verklappen.

Ten eerste verhoogt de Canon EOS R5 de eisen die je aan foto's en video's kunt stellen met zijn verbluffende beeldkwaliteit en uitzonderlijke 8K-videokwaliteit inclusief bodystabilisatie. Ook beschikt hij over een elektronische sluiter, waarmee je beelden tot 20fps schiet, en een mechanische sluiter waarmee je beelden in 12fps schiet.

De EOS R5 wordt een geavanceerde camera, gebouwd voor fenomenale prestaties. Met zijn hoogstaande technologie zal hij een revolutionair zijn voor de wereld van professionele systeemcamera's.

Canon RF 24-105mm F/4-7.1 IS STM

Bij nieuwe camera’s horen natuurlijk ook nieuwe lenzen. Canon breidt de komende periode het assortiment RF-lenzen uit met de Canon RF 24-105mm F/4-7.1 IS STM zoomlens. Deze lens is de ideale allround lens voor full frame systeemcamera’s. Hij bevat een diafragma met 7 afgeronde diafragmalamellen, waarmee je in een handomdraai mooie bokeh effecten creëert. Ook zorgt het optisch ontwerp, dat bestaat uit 13 elementen in 11 groepen, voor uitzonderlijke beeldprestaties bij foto en video.

Verder is de lens voorzien van interne beeldstabilisatie, waarmee je bewogen foto’s voorkomt. Ook zorgt de STM-technologie ervoor dat je extreem vloeiend en stil kunt scherpstellen tijdens het filmen.

Door het uitgebreide zoombereik en het compacte, lichte design is deze lens een echte allrounder die zich perfect leent voor bijvoorbeeld reis- of straatfotografie. Een topkeuze dus, voor de beeldmaker die altijd onderweg is.

Canon RF 100-500mm F/4.5-7.1L IS USM

Canon voegt binnenkort nog een lens toe aan het RF-assortiment: de Canon RF 100-500mm F/4.5-7.1L IS USM. Over deze lens is nog niet heel veel bekend, maar we kunnen wel vast verklappen dat dit een bijzonder veelzijdige lens gaat worden met een fenomenaal zoombereik.

Naast deze lens introduceert Canon ook RF 1,4x en 2,0x extenders, voor extra veelzijdigheid en een verbijsterend bereik.

Verder kondigt Canon alvast aan dat zij van plan zijn om in 2020 maar liefst 5 extra RF-lenzen te introduceren. We weten niet hoe het bij jullie zit, maar wij beginnen in ieder geval vast met sparen ;-).