banner Canon objectieven

Canon Objectieven

Maak kennis met de objectieven

Verken de wereld in nieuwe perspectieven met de objectieven van Canon. Van groothoekopnames tot macrofoto’s, voor iedere toepassing is er wel een Canon lens. In het assortiment vind je allerlei objectieven voor systeem-, spiegelreflex- en videocamera’s. Of je nu op zoek bent naar een lichte lens, een lens met een stille motor of een professionele cameralens, binnen het Canon-assortiment vind je altijd een lens die bij je past.

Lees meer over: Technologie | Adapters | L-serie | Extenders

De objectievenrange kan worden ingedeeld in vier verschillende vattingen voor Canon camera’s met verwisselbare lenzen. Kies voor een lens die werkt met jouw camera of gebruik een vattingsadapter waarmee je een ander type lens op jouw camera kunt gebruiken. De vier lensvattingen van Canon zijn: RF, EF, EF-S en EF-M. Hieronder delen we het assortiment in op vatting.

Weet jij niet zeker welke lensvatting je nodig hebt? Kijk dan op de voorkant van je camera naar de indicator die op de lensvatting staat. Een witte cirkel betekent dat jouw camera alleen werkt met EF-M lenzen, een rode cirkel betekent dat jouw camera werkt met EF-lenzen, een rode cirkel in combinatie met een wit vierkant betekent dat jouw camera ook werkt met EF-S lenzen en een rode streep betekent dat jouw camera werkt met RF lenzen.

> Bekijk alle objectieven van Canon

Indeling op vatting

Canon RF

RF-vatting

Deze lenzen zijn ontworpen om naadloos samen te werken met camera’s uit de EOS R-serie. De RF-objectieven hebben een superieure kwaliteit, behalen hoge optische helderheid niveaus en communiceren razendsnel met de camera.

> Meer informatie

Canon EF

EF-vatting

Deze lenzen zijn ontworpen voor beginnende fotografen, enthousiaste beeldmakers en professionals voor zowel APS-C als full-frame DSLR camera’s. EF-lenzen zijn ontwikkeld voor verschillende omgevingen en vaardigheidsniveaus.

> Meer informatie

Canon EF-S

EF-S-vatting

Deze lenzen zijn ontworpen voor beginnende en enthousiaste beeldmakers die spiegelreflexcamera’s met een APS-C sensor gebruiken. EF-S objectieven zijn licht van gewicht, compact, draagbaar en zeer gemakkelijk in gebruik.

> Meer informatie

Canon EF-M

EF-M-vatting

Deze EF-M lenzen zijn exclusief ontworpen voor gebruik met EOS M systeemcamera’s. EF-M objectieven zijn licht en draagbaar zodat je jouw kit zo compact mogelijk kunt houden en gemakkelijk meeneemt onderweg.

> Meer informatie


Technologieën

In de naam van Canon objectieven kom je vaak afkortingen tegen. We leggen je hieronder uit wat deze afkortingen betekenen.

IS (Image Stabiliser)

De afkorting IS staat voor Image Stabiliser of ook wel beeldstabilisatie. Objectieven met deze afkorting herstellen bewegingsonscherpte door trillingen te compenseren die ontstaan door het bewegen van de lens of beweging van de fotograaf. Dit is bijvoorbeeld erg waardevol wanneer je werkt met langere sluitertijden en geen statief tot je beschikking hebt.

USM Ultrasonic Motor

De afkorting USM staat voor Ultrasonic Motor. De USM wordt het meest gebruikt als scherpstelsysteem binnen de EF-objectievenrange. Met een USM motor kun je handmatig scherpstellen zonder dat je de autofocus volledig uit hoeft te zetten. USM motoren gebruiken ultrasone trillingen om de lens in beweging te brengen. Dit is de snelste scherpstelmotor binnen het Canon lenzenaanbod.

STM Stepper Motor

De afkorting STM staat voor Stepper Motor of ook wel stappenmotortechnologie. Dit type scherpstelmotor zorgt ervoor dat je vloeiend en geruisloos kunt fotograferen en filmen. Dit is ideaal wanneer je omgevingsgeluiden opneemt. De STM technologie levert extreem stille objectieven op die ook over de snelheid beschikken om comfortabel te fotograferen.


Adapters

Wil je een Canon lens gebruiken waarvan de vatting niet geschikt is voor jouw Canon camera? Maak dan gebruik van een vattingsadapter (ook wel mount adapter genoemd) om een systeem te bouwen waarbinnen je jouw bestaande lenzen kunt blijven gebruiken.

Canon EF - EOS R Mount Adapter

Canon EF - EOS R Mount Adapter

De Canon EF- RF Mount Adapter maakt het mogelijk EF en EF-S objectieven op jouw Canon EOS R camera te gebruiken.

> Meer informatie

Canon EF - EOS R Control Ring Adapter

De Canon EF - EOS R Control Ring Adapter is een unieke lensadapter die is ontworpen voor het bevestigen van een EF- of EF-S-vattinglens aan de Canon EOS R.

> Meer informatie

L-serie

Staat er achter de objectiefnaam een L? Dan is dit objectief onderdeel van de L-serie van Canon. Enthousiaste en professionele beeldmakers gebruiken deze lenzen vanwege hun superieure prestaties om beelden van hoge kwaliteit te leveren. L-serie lenzen staan bekend om hun geweldige prestaties bij omstandigheden met weinig licht en hun weersbestendigheid.

> Lees alles over de L-serie objectieven

banner L-serie


Extenders

Voor lenzen uit de RF-serie zijn er twee extenders beschikbaar. Deze extenders gebruik je om het zoombereik van jouw lens te vergroten met een vergrotingsfactor van 1,4x of 2x. Ideaal voor sport-, natuur- en persfotografen die nóg dichter bij hun onderwerp willen komen.

Canon RF extender 1.4x

Canon RF extender 1.4x

Deze extender is voorzien van glas met een hoge breking en lage dispersie om een vergroting te regelen van 1.4x voor de hoogste beeldkwaliteit.

> Meer informatie
Canon RF extender 2.0x

Canon extender RF 2.0x

Deze Canon RF 2.0x extender is de beste keuze voor fotografen die het zoombereik van hun RF lenzen willen vergroten met een factor van 2.0x.

> Meer informatie
Canon extender EF 1.4x III

Canon extender EF 1.4x III

Deze Canon EF 1.4x III extender is de beste keuze voor fotografen die het zoombereik van hun EF lenzen willen vergroten met een factor van 1.4x.

> Meer informatie
Canon extender EF 2.0x III

Canon extender EF 2.0x III

Deze Canon EF 2.0x III extender is de beste keuze voor fotografen die het zoombereik van hun EF lenzen willen vergroten met een factor van 2.0x.

> Meer informatie

< Terug naar de overzichtspagina