Canon EOS R5 C

Canon EOS R5 C

Dé professionele video-first systeemcamera voor de allround Beeldmaker

De nieuwe Canon EOS R5 C brengt de mogelijkheden van Cinema EOS en EOS R bij elkaar. Met bioscoopwaardige 8K 30fps-video (of 60fps met externe voeding), haarscherpe 45 megapixel foto’s met burstsnelheden tot 20 foto's per seconde en de revolutionaire RF-vatting is de EOS R5 C overal op voorbereid.

De moderne content creator is niet in een hokje te plaatsen. Veelzijdigheid is gevraagd, en dat is waar de EOS R5 C uitblinkt. Een video- en fotocamera in één, zonder in te leveren op beeldkwaliteit. Met een fysieke schakelaar tussen Video en Foto optimaliseert de camera zich direct naar jouw wensen tijdens continu veranderende situaties. Plaats de camera op een statief, gimbal of drone en schiet de beelden die jij wilt, op de manier zoals jij wilt. De EOS R5 C is ready for anything.

Bestel de Canon EOS R5 C nu

De belangrijkste eigenschappen | Video | EOS C70 vs. EOS R5 C vs. EOS R5 | Voorbeeldbeelden | Leasen

Canon EOS R5 C

Hoogwaardige professionele video-opname

Maak haarscherpe video-opnamen in 8K met de full frame CMOS-sensor. Schiet jouw hoogwaardige video’s met 30fps of zelfs 60fps wanneer je de camera extern voedt. Met Cinema RAW Light maak je intern 12-bits RAW-opnamen tot 2,6 Gbps. Ook zijn er opties voor 4:2:2 10-bits XF-AVC 810 Mbps-opnamen en HEVC 540 Mbps. Dankzij Canon Log 3, PQ en HLG capture beschikken jouw beelden over een uitzonderlijk hoog 14-stops dynamisch bereik.

Canon EOS R5 C

45 megapixel foto’s en hoge burstsnelheden

De full frame CMOS-sensor levert foto’s af met een resolutie van maar liefst 45 megapixel. Profiteer van de vrijheid om in de nabewerking de perfecte uitsnede te maken of hang jouw mooiste foto’s in posterformaat aan de muur. Met burstsnelheden van 20 (elektronisch) en 12 (mechanisch) foto’s per seconde ben je altijd klaar voor de snelste actie en zit hét moment er gegarandeerd tussen.

Canon EOS R5 C

Langdurig opnemen met actief koelsysteem

Met een nieuw actief koelsysteem maak je 8K-opnamen zonder tijdsbeperkingen. De EOS R5 C mag dan wel compact en licht van gewicht zijn, hij beschikt over een ingebouwde ventilator en een uitlaat aan de achterzijde. Dankzij de stevige body van magnesiumlegering geniet je bovendien van een professionele duurzaamheid.

Canon EOS R5 C

Accurate en snelle Dual Pixel CMOS AF

De camera is uitgerust met Canon’s betrouwbare Dual Pixel CMOS autofocus-technologie. Eye AF en EOS iTR AF X zorgen voor een nauwkeurige scherpstelling, zelfs als het onderwerp niet in de camera kijkt. Met de innovatieve Dual Pixel Focus Guide helpt de camera je ook bij handmatige scherpstelling altijd de juiste focus te bereiken.

Canon EOS R5 C

5-assige elektronische beeldstabilisatie

Ook zonder gimbal of stabilisatiesysteem schiet je dankzij de geavanceerde 5-assige elektronische beeldstabilisatie vloeiende en stabiele ‘handheld’ beelden. Deze technologie werkt naadloos in combinatie met zowel gestabiliseerde als niet-gestabiliseerde lenzen.

Canon EOS R5 C

Ondersteuning voor anamorfe lenzen

Met 2x-, 1,8x- en 1,3x-de-squeeze-opties beschikt de EOS R5 C over ondersteuning voor anamorfe lenzen. Dat maakt de camera de perfecte partner voor de RF 5,2 mm F2.8L Dual Fisheye-lens. Leg de wereld vast in virtual reality en creëer superscherpe 180° VR content.

EOS C70 vs. EOS R5 C vs. EOS R5

Pure videografen weten de Canon EOS C70 te vinden, terwijl de EOS R5 razend populair is onder fotografen. De EOS R5 C vormt de perfecte hybride oplossing voor de videograaf die ook graag fotografeert. De video-first systeemcamera bevindt zich onder de EOS C70 in de Cinema EOS-serie en op gelijke hoogte met de EOS R5. In onderstaand overzicht hebben we de belangrijkste verschillen voor je op een rij gezet.

 

EOS C70

EOS R5 C

EOS R5

Gebruiker

Videograaf die op zoek is
naar videoprestaties zonder
compromissen

Beeldmaker die voornamelijk
video schiet, maar ook wil
fotograferen

Fotograaf voor wie
professionele fotoprestaties op
één staan

Sensor

Super 35mm

Full frame

Full frame

Megapixel

8,8 MP

45 MP

45 MP

Maximale video-resolutie

4K 60fps

8K 60fps*

8K 30fps

Stabilisatie

Electronic IS

Electronic IS

In-Body Image Stabilization

EVF 

     

Gamma

BT709 Standard, BT.709 Normal,
BT.709 Wide DR, Canon Log 2,
Canon Log 3, PG, HLG

BT.709 Standard, BT.709 Normal,
BT.709 Wide DR, Canon Log 3,
PQ, HLG

Gamma 2.2, BT.709, Canon Log,
Canon Log 3 (FU), PQ

RAW

Cinema RAW Light (FU) 4K60P

Cinema RAW Light 8K60P, 5.9K60P,
2.9K120P

Video RAW 8K30P

Timecode

     

Kaartsleuven

2x SD (UHS-II)

1x CFexpress Type B /
1x SD (UHS-II)

1x CFexpress Type B /
1x SD (UHS-II)

HDMI

Type-A

Type-D (micro)

Type-D (micro)

Microfoonaansluiting

2x miniXLR

XLR adapter /
3,5mm mic terminal

3,5mm mic terminal

Koeling

Actief koelsysteem

Actief koelsysteem

 

Accu

BP-A30 & CA-CP200L

LP-E6NH

LP-E6NH

Gewicht

1225 gram

680 gram

650 gram

Formaat

160 x 130 x 116 mm

141,5 x 97,5 x 111 mm

138,5 x 97,5 x 88,5 mm

* Met externe voeding. Zonder externe voeding tot 30fps.

Voorbeeldbeelden

Alle indrukwekkende kenmerken en technieken zijn er natuurlijk allemaal met één doel: een adembenemend eindresultaat. Reisfotograaf, filmregisseur en drone-piloot Kevin Clerc ging in opdracht van Canon op pad om de ziel van het Portugese Madeira vast te leggen met de EOS R5 C. Bekijk het schitterende eindresultaat, én neem een kijkje achter de schermen.

Lease de Canon EOS R5 C

Direct vanaf de start van de verkoop kan je er ook voor kiezen de EOS R5 C renteloos te leasen door middel van de Canon Pro Lease. In samenwerking met Canon biedt Kamera Express je extra steun nu je die nodig hebt. Geef jouw fotografie- of videobedrijf een boost zonder grote investering vooraf.

Lees meer over de Canon Pro Lease