Camera beschermen tegen de regen

5 tips om jouw camera tegen regen te beschermen

Regen is geen excuus om niet op pad te gaan met jouw camera. Sterker nog, fotograferen in de regen kan prachtige, sfeervolle plaatjes opleveren. Een goede voorbereiding is het halve werk. Gelukkig zijn er handige gadgets op de markt om jouw camera te beschermen. Deze zijn ze ook nog eens multifunctioneel. Aangezien jouw apparatuur het allerbeste verdient, hebben we de beste bescherming voor je op een rijtje gezet.

Snel naar: Regenhoes | Zonnekap | Microvezel lensdoekje | Filters | Rugzak met regenhoes 

Tip 1: Regenhoes

De regenhoes is als een poncho voor jouw camera. Regen, sneeuw, vuil, zand of stof? Met een regenhoes blijft alles droog en beschermd. Ook heb je op die manier nog steeds toegang tot alle cameraknoppen. Wel zo handig als je je instellingen wilt veranderen of het resultaat wil bekijken.

Camera beschermen regen
Woud in de regen
Camera

Tip 2: Zonnekap

Een zonnekap is multi inzetbaar. Het beschermt jouw objectief niet alleen maar tegen ongewenste lichtinval, maar ook tegen regen. De zonnekap is een verlengstuk van jouw objectief en voorkomt dat de lens wordt blootgesteld aan de regen.

Tip 3: Microvezel lensdoekje

Zijn er per ongeluk toch druppels op de lens gekomen? Haal ze er dan vanaf met een lensdoek. Deze is speciaal voor het objectief gemaakt en voorkomt krassen en pluisjes. Dankzij het materiaal is jouw objectief binnen een mum van tijd schoon en stofvrij. 

Tip 4: Filters

Een filter is misschien niet hetgeen waar je direct aan denkt. Toch kan deze een dubbele functie vervullen. Een polarisatiefilter zorgt bijvoorbeeld voor een sterker contrast en vermindert reflecties. Uiteraard beschermt het ook de frontlens van jouw objectief en met een beetje geluk is de filter waterafstotend.

Paraplu
Gebouw
Mist

Tip 5: Rugzak met regenhoes

Vergeet geen goede rugzak met regenhoes om jouw kostbaarheden tijdens het vervoeren te beschermen. Het is zonde als de camera dan alsnog doorweekt thuiskomt. Is de camera tijdens jouw buitentrip toch nat geworden? Laat de camera dan bij terugkeer eerst acclimatiseren in de tas. Doe dit niet in de buurt van een verwarming om condens te vermijden. Condens kan jouw apparatuur beschadigen. Als de camera op kamertemperatuur is gekomen dan kun je hem nog even goed afdrogen. Toch geldt voor alles: voorkomen is beter dan genezen.

Meer lezen

lange slutiertijd

FOTO MET LANGE SLUITERTIJD

Door te spelen met een langere sluitertijd bereik je bijzondere effecten.

> Lees artikel

Reflecties fotograferen

Fotograferen met reflecties

Maak foto's dynamischer door te fotograferen met reflecties. Hoe? Dat lees je hier.

> Lees artikel

fotograferen regenboog

Een regenboog fotograferen

Een regenboog komt en is ook zo weer weg, maar met deze tips leg je hem vast.

> Lees artikel

Fotograferen in de storm

Fotograferen in de storm

Een storm kan een dramatisch effect toevoegen aan jouw foto. 

> Lees artikel