Volg een lezing van Bob Martin

Leer van de fotograaf die de Olympische Spelen en Wimbledon vastlegde.

Sportfotografie is een vak apart en niet in één zin te omschrijven. Bent u een liefhebber van sport en wilt u graag meer te weten komen over het fotograferen van verschillende sporten? Wij hebben dé autoriteit op gebied van sportfotografie - Sony ambassadeur Bob Martin - naar Nederland gehaald om u hier meer over te vertellen. Bob Martin heeft meerdere keren de olympische spelen gefotografeerd en ook evenementen als Wimbledon heeft hij vastgelegd. Als geen ander weet hij de juiste momenten te bevriezen en zo emoties en bewegingen vast te leggen. Bent u benieuwd hoe Bob Martin deze momenten weet te vinden, welke apparatuur hij gebruikt en welke tips hij heeft voor ambitieuze sportfotografen? Dan moet u hier bij zijn!

De ochtendlezing vindt plaats op zaterdag 15 september van 10:00 tot 12:30 uur in het Isala theater in Capelle a/d IJssel. De ochtendlezing is volgeboekt, maar wegens dit succes hebben wij een extra middaglezing georganiseerd!

De middaglezing vindt plaats op zaterdag 15 september van 14:00 tot 16:30. Om een plaats te reserveren voor de middaglezing vragen wij u het inschrijfformulier onderaan deze pagina in te vullen.  

Schrijf u direct in!


Wie is Bob Martin?

Sinds het begin van zijn carrière heeft Bob Martin, een Engelsman woonachtig in Londen, elk sportevenement wereldwijd al vastgelegd. Zo was hij aanwezig bij grote evenementen zoals de Olympische Zomer- en Winterspelen en grote tennistoernooien. Zijn werk heeft hem tot de verste uithoeken van de wereld gebracht en zijn foto's zijn gepubliceerd in talloze tijdschriften waaronder Sports Illustrated, Newsweek, New York Times en Life Magazine. Tijdens de Olympische Spelen van 2012, die in Londen plaatsvonden, had Bob Martin de rol van Photo Chief. Momenteel is hij druk in overleg met het IOC om ook de Olympische Spelen van Tokio in 2020 te mogen vastleggen.

Als fotograaf heeft Bob Martin al meer dan 60 prijzen en awards in ontvangst mogen nemen. Zo won hij maar liefst drie keer de prestigieuze British Sports Photographer of the Year award en kreeg hij in 2005 de World Press Photo Sports Picture uitgereikt. In 2016 publiceerde Martin zijn boek Photography "1-1000" waarvoor hij ook meerdere prijzen gewonnen heeft.

De foto's van Bob Martin

Hieronder ziet u een selectie van het werk dat Bob Martin gemaakt heeft. Voor meer werk kunt u zijn website bekijken.

 

De gear van Bob Martin

Als professioneel sportfotograaf werkt Bob Martin al jaren met de beste Sony apparatuur. Veel van zijn foto's zijn gemaakt met de razendsnelle Sony A9 systeemcamera. Tijdens de laatste Olympische Spelen, die plaatsvonden in het Koreaanse Pyeongchang, fotografeerde Bob Martin veel met de nieuwste Sony 400mm f/2.8 lens. Deze supertelelens heeft een verrassend licht ontwerp en garandeert de allerbeste prestaties op het gebied van scherpte, contrast en kleuren. De resultaten zijn verbluffend. Tijdens de lezing op 15 september deelt Bob Martin zijn bevindingen over deze lens, maar vertelt hij ook welke andere apparatuur en accessoires hij graag gebruikt om de perfecte actiefoto te schieten. Bekijk de foto's die Bob Martin bij de Spelen van Pyeongchang maakte hieronder.

 

Wat komt er aan bod tijdens de lezing?

Het thema van de lezing is sport- en actiefotografie. Tijdens de lezing zal Bob Martin vertellen over zijn werk en werkwijze en natuurlijk vele voorbeelden laten zien. Ook komt u te weten met welke apparatuur Bob Martin werkt, deelt hij unieke anekdotes en geeft hij onmisbare tips voor sport- en actiefotografen. De lezing wordt gehouden in het Engels.

Locatie

De lezing wordt gehouden in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Voorafgaand aan de lezing wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. 

Isala Theater
Stadsplein 5
2903 HH Capelle aan den IJssel