Vloggen met een smartphone: zo doet u dat!

Vloggen, wie kent het niet? Tegenwoordig is vloggen niet meer weg te denken uit deze creatieve maatschappij. Zo vloggen we onze vakantie, ons dagelijks leven of helpen we anderen op weg met hun make-up. Sommige vloggers verdienen zelfs hun boterham met vloggen. Camera’s worden geoptimaliseerd om te kunnen vloggen en YouTube staat er vol mee. Toch heeft u geen professionele foto- of videocamera nodig om uw volgers op de hoogte te stellen, dit kan natuurlijk ook heel goed met uw smartphone! Een groot voordeel is dat u uw smartphone altijd bij heeft, toch?

Om het vloggen nog leuker te maken, heeft Black Eye de tofste smartphone-lenzen. Voeg hiermee extra creativiteit én professionaliteit aan uw vlogs toe. De steeds beter ontwikkelde smartphonecamera's doen op deze manier niets onder voor professionele varianten met verwisselbare lenzen. En daar profiteert u dan weer van: zowel in uw broekzak als in uw portemonnee. Wij vertellen u graag hoe u als ambitieuze smartphonevlogger het beste uit uw apparatuur kunt halen!  

Onze tips voor smartphonevloggers

Vloggen is een kunst om de mooiste content te creëren. Hoe u dat het beste met uw smartphone doet, lichten we graag toe in een aantal tips.     

Bedenk vooraf een verhaal

Om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn met monteren van uw vlog, kunt u het beste van te voren al een script maken. Bedenk hierbij wat u wilt laten zien en hoe u dit wilt doen. Ook niet onbelangrijk; wie bekijkt de video en wat willen zij zien? Vervolgens is het de smartphone pakken en filmen maar! Monteren kan gemakkelijk via uw smartphone zelf of met een leuke applicatie.

Film horizontaal

Misschien is het vanzelfsprekend, maar met filmen is het het meest wenselijk om dit horizontaal te doen. De reden hiervoor is dat wanneer u deze beelden wilt delen met de rest van de wereld, of vredig met uw familie, de video verticaal niet goed zichtbaar is op YouTube of andere kanalen. Verticaal vormen er daarbij zwarte randen aan de zijkant en dat is natuurlijk zonde.

Beeldstabiliteit

Niets is zo vervelend als bewegende beelden die niet zo horen. Als u uzelf filmt, wilt u wel dat het beeld stabiel blijft en u vanaf de mooiste positie wordt gefilmd. Om het beeld echt stabiel te houden, overweeg dan een statief of gimbal.

Geluid

Het aller belangrijkste van een goede video is goed geluid. Let er dus op dat de interne microfoon van uw smartphone niet wordt geblokkeerd. Daarnaast is de omgeving waarin u vlogt belangrijk, zo zijn veel omgevingsgeluiden niet heel gunstig. Het is ook mogelijk om uw smartphone uit te breiden met een externe microfoon van Rode.

Niet-storen

Niets is zo vervelend als het ontvangen van berichtjes, notificaties of geluiden tijdens het filmen. Zet daarom uw smartphone op vliegtuigstand!

Vloggen met Black Eye

Legendarische festivals, een stedentrip, verre reis of familiebezoek; allemaal ervaringen die het waard zijn om vast te leggen. Deze foto’s en video’s met uw smartphone worden met Black Eye naar een hoger level getild. Met de lenzen van Black Eye maakt u de meest creatieve en professionele beelden. Plaats de universele lens op uw smartphone, zowel voor de camera aan de voorkant als aan de achterkant. Dat kan eenvoudig met een clip die wordt bevestigd aan de telefoon. De lenzen zijn van hoogwaardige kwaliteit en beïnvloeden de kwaliteit van de foto niet. Ook zijn deze geschikt voor smartphones met dual-camera’s.

Black Eye Pro Kit

De Black Eye Pro Kit beschikt over de perfecte lens voor elke opname en is de beste keuze voor de veeleisende mobiele foto- of videograaf. Met de Tele 3X-lens worden de beelden met een 39° hoek geschoten voor een betere scherptediepte. De full-frame fish eye is perfect voor het opnemen van een groter beeld, dankzij de 180°-lens. Tot slot bestaat de kit uit een HD-macrolens om in detail te filmen met een zoom van 15x. Deze lenzen creëren mooie en creatieve beelden bij het vloggen, maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden om de mooiste foto’s te schieten. Deze kit is ideaal om te variëren in uw beelden en zo een optimaal resultaat te behalen met uw smartphone. Bekijk de kit hier.

 

Black Eye Filming Handle Tripod

Perfect voor het vloggen is de Black Eye Filming Handle Tripod. Dit statief is ideaal om mee te nemen en te vloggen, doordat deze in hoogte verstelbaar is en makkelijk in de hand ligt. Er zit een sterk klembevestigingssysteem op om de smartphone snel en veilig te bevestigen. Nog beter is dat er een Bluetoothafstandsbediening bij zit om de smartphone op afstand te bedienen. De allerbeste combinatie is natuurlijk de tripod mét een Black Eye lens. Dat kan! We bieden een combinatie van de Black Eye Filming Handle Tripod met twee HD lenzen: een Wide Angle en Macro Lens. Meer over de Black Eye Filming Handle Tripod leest u hier.

 

Terug naar merkenshop