Sportfotografie met Black Eye: 5 redenen om voor smartphonefotografie te kiezen

Sportfotografie: een uitdagende en leuke, maar ook complexe fotografievorm. Er zijn veel dingen waar je als fotograaf rekening mee moet houden en ook de techniek is niet onbelangrijk. Je moet er immers toch voor zorgen dat een, vaak bewegend, onderwerp scherp wordt vastgelegd.

Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je op het juiste moment de ontspanknop indrukt. Dat je geen grote fotografie-uitrusting nodig hebt en dat je ook met je smartphone uitstekende sportfoto’s kunt maken bewijst Black Eye. Daarom geven we je vijf redenen om voor Black Eye te kiezen als je aan de slag gaat met sportfotografie!

1. Niet meer slepen met zware apparatuur

Veel sportfotografen slepen een zware spiegelreflexcamera en meerdere objectieven met zich mee als ze aan de slag gaan met sportfotografie. En dan hebben we het nog niet over een extra camera, statief en alle accessoires die nodig zijn. Met Black Eye is dit verleden tijd. Alles wat je nodig hebt, is je smartphone, één of meerdere Black Eye lensjes en een powerbank. Voor sportfotografie is de Black Eye Tele en de Black Eye Full Frame vooral aan te raden.

2. Je wordt uitgedaagd om te zoeken naar creatieve hoeken en perspectieven

Vooral bij sportgelegenheden waar veel mensen aanwezig zijn, kan het nog wel eens een uitdaging zijn om een goed plekje te vinden. En hoewel het in bijna elk opzicht een voordeel is om weinig apparatuur bij je te hebben, kan dat in dit geval ook tegen je werken. Je bent namelijk nogal onopvallend als je alleen met de smartphone rondloopt. Dit kun je echter ook als een uitdaging zien: ga op zoek naar dát ene plekje waarvandaan je de sport zo goed mogelijk vast kunt leggen. Ook als dat bijvoorbeeld van bovenaf of juist vanaf dicht bij de grond is.

3. Ga ook eens voor de details in plaats van voor het grote plaatje

Natuurlijk wil je als sportfotograaf, of je nou beginner of professional bent, dat ene spectaculaire shot van de sporter vastleggen. Maar kijk ook eens verder dan dat. Een emotie van een toeschouwer, mooi detailshot van de omgeving of een groot overzichtsshot kan net zo waardevol zijn. Vooral met de creatieve lenzen van Black Eye kun je hierin een mooie uitdaging vinden.

4. Het delen van jouw foto’s was nog nooit zo makkelijk

Als je eenmaal bezig bent met fotograferen, is de hoeveelheid materiaal zo opgebouwd. En omdat alle foto’s direct op je smartphone staan, heb je deze in een mum van tijd bekeken, geselecteerd en gedeeld met jouw fanbase. Bovendien hoef je niet te wachten tot je terug bij je computer bent om je foto’s te bewerken. Dit kun je dankzij verschillende uitgebreide apps, direct op je telefoon doen.

5. Ook enorm geschikt voor het maken van sfeervideo’s

Als je het leuk vindt om creatieve, artistieke beelden te maken, kun je er ook voor kiezen om met video aan de slag te gaan. De verschillende Black Eye lenzen kunnen goed helpen bij het maken van unieke beelden. Ben je benieuwd hoe jouw sportvideo eruit zou kunnen zien? Bekijk dan eens onderstaande video die volledig werd geschoten met een smartphone en verschillende Black Eye lenzen.

 

Terug naar merkenshop