Maak kennis met Black Eye

Fotograferen met een smartphone is eenvoudig; automatisch foto’s maken met kwalitatief goede camera’s. Met uw smartphone is het mogelijk om digitaal in of uit te zoomen, maar een lens verwisselen gaat helaas niet. Black Eye heeft hier iets op bedacht: voorzetlensjes. Dit zijn lenzen die met een clip op de smartphone bevestigd kunnen worden om zo een lens toe te voegen aan uw smartphonecamera. Op deze manier haalt u het meeste uit de camera van uw smartphone.

Met de lenzen van Black Eye verliest de foto geen kwaliteit en zijn gemaakt van dubbel gecoat handgepolijst glas. Dit zorgt voor natuurlijke kleuren en voorkomt hinderlijke reflecties. Alle Black Eye lenzen zijn voorzien van een clip om op de smartphone te bevestigen. Neem de lens gemakkelijk mee dankzij zijn compactheid.

Black Eye maakt onderscheid in twee series: de Black Eye Pro series en Black Eye HD series. De Pro series is de meest hoogwaardige serie van Black Eye en bestaat uit drie verschillende lenzen: de Cinema Wide lens, Tele 3x lens en de Full Frame Fisheye. De HD serie bestaat uit de HD Wide Angle, HD Macro en de HD combo.

Op pad met Black Eye

Wij van Kamera Express hebben de voorzetlensjes van Black Eye meegenomen om deze te testen. Waar kun je dat het beste doen dan in een mooie stad? Precies, dat dachten wij ook. We zijn Rotterdam ingetrokken met de Portrait Tele G4 lens, Full Frame Fish Eye ProMacro G4 en de Wide G4.

In de foto's in de tekst hieronder is duidelijk te zien wat precies de verschillen zijn en wat een voorzetlensje toevoegt aan de foto. De foto's zijn vanuit dezelfde kijkhoek gemaakt met en zonder de lenzen. Plaats de lens eenvoudig met de clip op de smartphone, ook met smartphones met een dubbele cameralens. Dit maakt de Black Eye compatibel met alle smartphones. Het grote voordeel daarvan is dat als u ooit een nieuwe smartphone koopt dat u deze lens ook weer daarop kunt gebruiken. Het is een beetje schuiven tot deze op de juiste plek zit, maar dan bent u klaar om te beginnen!

 

Black Eye Pro Portrait Tele G4

De Black Eye Portrait Tele G4 lens is geschikt voor portret en straatfotografie, met een brandpuntsafstand van maar liefst 60mm. Yannick had het genoegen om deze uit te testen! Deze lens is ideaal om dichterbij het object te komen. Normaal als u inzoomt met uw smartphone gebruikt u digitale zoom. Nadeel daarvan is dat de kwaliteit erg achteruit gaat, omdat uw smartphone eigenlijk de foto bijsnijdt en inzoomt. Dus u komt op die manier wel dichterbij het object maar de kwaliteit wordt slechter. Met de Black Eye Pro Portrait Tele G4 zoomt u daadwerkelijk in, maar wel met het behoud van de kwaliteit van het beeld.

De Black Eye Pro Portrait Tele G4 geeft 2,5x zoom, waarbij de beeldhoeken blijven zoals ze zijn. Er is weinig sprake van vervorming en maakt deze lens ideaal voor architectuurfotografie. De kleuren blijven realistisch dankzij het hoogwaardige glas van de Black Eye voorzetlensjes. "In de onderstaande foto heb ik gekozen voor een karakteristiek gebouw om de zoom van deze lens te testen. Conclusie: ik ben zeer tevreden over het resultaat en hoe deze lensjes werken!"

Zonder Black Eye Pro Portrait Tele G4

Met Black Eye Pro Portrait Tele G4

Black Eye Full Frame Fish Eye Pro

Met de Black Eye Full Frame Fish Eye lens is het ideaal om zo creatief mogelijke foto’s te maken. Iris is op pad gegaan om deze lens uit te testen en is enthousiast over de fish eye lens. "Zelf ben ik gek op het fish eye effect omdat het de foto een extra effect geeft. Elke foto wordt interessant en creatief, super leuk om mee te experimenten. Het verbaasde me daarnaast dat deze zo eenvoudig te plaatsen was."

De lens is ook zeer geschikt voor elke situatie, doordat deze zo compact is om mee te nemen. Een fish eye lens voor uw spiegelreflex- of systeemcamera is vaak geen goedkope lens om extra aan te schaffen. Gebruik de Black Eye fisheye daarom om eens te experimenteren of een Fish Eye lens iets voor u is. Ook voor het gebruik van smartphonefotografie is het zeker een must. Vooral opvallend aan deze lens is dat deze een groot gedeelte uitzoomt om zo het effect van de groothoek te bereiken. Gebruik deze lens in diverse situaties, zoals bij architectuur, natuur of gekke selfies en groepsfoto’s.

Zonder Black Eye Full Frame Fish Eye

Met Black Eye Full Frame Fish Eye

Black Eye Macro G4

Met de Black Eye Macro G4 lens kunt u hele mooie macrofoto’s maken met uw smartphone. U kunt heel dichtbij het onderwerp komen zonder scherpte te verliezen. Waar uw smartphone tot een bepaalde afstand niet meer kan scherpstellen komt u met de Black Eye Macro G4 nog dichterbij het onderwerp. Tussen de 20 en 26mm ziet u het resultaat! Ook dit lensje werkt met een clipje waardoor het niet echt uitmaakt wat voor smartphone u heeft. Het clipje maakt het universeel.

Het leuke aan de onderstaande foto is dat hierin het Bokeh effect goed tot zijn recht komt. Juist door de focus op de boom te leggen, wordt de omgeving waziger. Met lampjes krijgt dit een geweldig effect.

Zonder Black Eye Macro G4

Met Black Eye Macro G4

Black Eye Wide G4

De Black Eye Wide G4 lens is ideaal om mee te nemen op reis, tijdens een dagje weg of voor een groepsfoto. Stefanie had het genoegen om deze lens te testen. Doordat de lens een beeldhoek van 160 graden heeft kunt u het hele landschap mooi in beeld brengen. Tijdens de test in Rotterdam centrum kwam dit mooi van pas. Op de foto die met de Wide G4 genomen werd kunt u veel meer van de omgeving zien dan op de foto zonder de Black Eye lens.

De lens weegt absoluut niet veel en heeft een handige beschermkap. De lens is gemakkelijk van het bevestigingsmechanisme te halen dankzij het handige draaimechanisme. Hierdoor kunt u de lens er snel afdraaien en gemakkelijk een andere Black Eye lens op draaien. Het verschil met de Black Eye Fish Eye lens zit voornamelijk in de groothoek. Met de Wide lens is het net de bolling die de foto breder maakt, terwijl dit bij de Fish Eye een stuk groter is. "Persoonlijk vind ik dit fijner, omdat je op die manier geen te scheef gebouw krijgt. Zo ziet u de auto's naar 1 punt trekken met de gebouwen naar dit punt toe. Dit maakt het beeld heel ruimtelijk en super leuk om mee te experimenteren. Kortom: een aanrader voor wie graag meer uit zijn smartphonecamera wilt halen."

Zonder Black Eye Wide G4

Met Black Eye Wide G4

Met de Black Eye lenzen is dus van alles mogelijk! De Black Eye lenzen die we hebben getest zijn er in diverse pakketten. De pro-lenzen, waaronder de Fish Eye Pro lens, zijn los verkrijgbaar of in een Kit: de Black Eye Pro Kit. Deze bestaat uit de Tele lens, Fish Eye lens en de Macro lens. Deze wordt geleverd met een handige opbergcase. De overige lenzen, de Portrait Tele, Macro en Wide lens zijn afkomstig van de G4 serie en vormen samen de Black Eye Travel Kit. Bekijk de Black Eye pagina voor alle lenzen van Black Eye, de Filming Handle Tripod en diverse tips.    

Terug naar merkenshop