Astrofotografie

Alles over astrofotografie

Astrofotografie is een uitgebreid thema dat veel moois te bieden heeft. Maar wist je dat je heel veel sterren en gedeeltes van het heelal helemaal niet met het blote oog kunt zien? Mede door deze reden wordt het fotograferen van de hemel steeds populairder. Veel mensen denken dat ze hiervoor meteen de duurste apparatuur moeten aanschaffen, maar dat is helemaal niet het geval. Zelfs met een goede instap spiegelreflexcamera, een groothoekobjectief en een stevig statief kom je al een heel eind. De juiste techniek en de perfecte locatie speelt in dit onderwerp namelijk een veel grotere rol. Daarom hebben wij voor jou een aantal handige tips opgesteld, die samengaan met de échte musthaves voor de mooie astrofoto’s. Ook vertelt Peterjan Jansen over hoe je het beste de Melkweg op de foto krijgt en laat Albert Dros in een video zien hoe hij te werk gaat.

Tips voor astrofotografie

Tips voor astrofotografie

Bij het starten met astrofotografie kom je een aantal uitdagingen tegen. We geven je tips voor het maken van de mooiste astrofoto’s.

> Lees artikel

Astrofotografie musthaves

Musthaves

Wij bieden hulp en leggen je precies uit welke producten het best kunt gebruiken om met astrofotografie aan de slag te gaan.

> Lees artikel

Peterjan Jansen

Peterjan Jansen

Over Melkwegfotografie

Peterjan Jansen is een gepassioneerde architectuurfotograaf, die al veel indrukwekkende beelden heeft gecreëerd. Ondanks deze voorliefde voor architectuur is hij de laatste tijd veel bezig met astrofotografie. Een hele andere tak van sport waarbij andere technieken en benodigdheden komen kijken. Peterjan heeft het zelfs voor elkaar gekregen om al meerdere keren de Melkweg op de foto te krijgen! Hij deelt graag zijn tips en tricks met ons.

> Lees artikel

De belangrijkste technieken voor astrofotografie

De belangrijkste technieken

Met verschillende technieken kan je de mooiste sterren zien, volgen en vastleggen. We zetten de belangrijkse vier op een rij.

> Lees artikel

De belangrijkste technieken voor astrofotografie

Nachtfilters

De grootste frustratie van astrofotografen is ongetwijfeld de lichtvervuiling. Maar daar is nu een oplossing voor: het nachtfilter!

> Lees artikel

Eerste telescoop aanschaffen

Eerste telescoop aanschaffen

Het kopen van je eerste telescoop kan best een grote stap zijn. We geven een aantal tips zodat jij de juiste telescoop kiest.

> Lees artikel

Op pad met Albert Dros

In deze video laat gepassioneerd astro- en landschapsfotograaf en Sony-ambassadeur Albert Dros precies zien hoe hij zijn perfecte astrofoto maakt. We gingen met hem op pad naar de Veluwe. Zo vertelt hij bijvoorbeeld heel nauwkeurig welke stappen hij neemt voor, tijdens en na het fotograferen. Daarnaast geeft hij nog een aantal tips & tricks zodat iedereen, ook al heb je nog geen ervaring, een hele mooie astrofoto kan maken.