Panasonic Lumix S1R Systeemcamera

High Resolution Mode: 187 Megapixels!

Panasonic levert met de S1R een ongekend hoge resolutie modus, namelijk met 187 megapixels. De sensor van deze krachtige systeemcamera levert al haarscherpe beelden met 47 megapixels, maar nu kunt u nog meer uit uw landschapsfotografie halen!

Deze High Resolution modus is vergelijkbaar met die van de Panasonic G9, maar dan met een grotere sensor en dus een hogere resolutie. De camera neemt acht afzonderlijke foto's en schuift de sensor elke keer een pixel op. Deze foto's worden vervolgens automatisch aan elkaar gemaakt en als resultaat heeft u een 187 megapixel foto, in RAW formaat!

Voor deze modus moet u de camera vast op zijn plek houden. Een statief is dus noodzakelijk. Bewegende objecten in de foto zijn niet wenselijk, omdat de camera er even over doet om de acht foto's te maken. Deze modus is hierdoor ideaal voor landschapsfotografie. Zet uw statief neer, bepaal uw shot, stel de camera in en u zult een prachtige landschapfsfoto krijgen waar u tot in de kleine details haarscherp kan inzoomen. Ook fotografie van architectuur of andere stilstaande onderwerpen zijn zeer geschikt voor deze modus.

De Panasonic S1 heeft een vergelijkbare functie, maar met een maximum van 96 megapixels. Doordat deze High Resolution Mode zulke grote foto's maakt, zijn de bestanden groot. Een snelle SD kaart met een groot opslaggeheugen raden wij daarom aan, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

 

Panasonic S1 S1R High Resolution Mode