panasonic S1 en S1R systeemcamera

De Beste OLED Viewfinder op de markt

De Panasonic S1 en S1R systeemcamera's beschikken over de hoogste resolutie OLED viewfinder die momenteel beschikbaar is voor digitale camera's. 'S werelds snelste en scherpste elektronische viewfinder (EVF)!

De EVF van deze systeemcamera's heeft een indrukwekkende resolutie van maarliefst 5760K punten. Dit betekend dat u haarscherp elk detail kan zien door de zoeker. Volgens Panasonic staat deze resolutie bijna gelijk aan het menselijk oog. Er zit een vertraging in van 0,005 seconde en kan tot 120 beelden per seconde afspelen. Deze EVF komt hierdoor erg dichtbij de traditionele spiegelreflex camera's met een optische viewfinder (OVF). Als u een OVF gewend bent, dan zal de overstap naar deze EVF minder wennen zijn dan bij een camera met een tragere en lagere resolutie viewfinder.

Panasonic's krachtige viewfinder beschikt over een vergroting van 0.78x. Het oogpunt is 21 millimeter, wat betekend dat ook fotografen en filmmakers met een bril makkelijk gebruik kunnen maken van de EVF. Daarnaast is de opening van de zoeker erg groot en rond, waardoor het kijken nog makkelijker gaat!