Panasonic Gh5 Live view boost

Live View Boost

De Live View Boost optie geeft u een duidelijker beeld bij het filmen en fotograferen in het donker met de Panasonic Lumix GH5 en G9. Hoe werkt deze functie precies? Wij leggen het voor u uit!

Als u wel eens in het donker of in de schemering heeft geprobeerd te filmen of fotograferen herkent u dit probleem wel: het beeldscherm en de zoeker geven een te donkere weergave waardoor u eigenlijk helemaal niet ziet hoe uw compositie eruit ziet. Erg lastig en vervelend als u na het nemen van een lange sluitertijd foto ziet dat het onderwerp niet goed in beeld staat. Ook bij het filmen is het nauwkeurig werken vrijwel onmogelijk als u niet goed uw kadering kan zien.

De Live View Boost modus verhoogt de helderheid van uw LCD-scherm en van de elektronische zoeker. Dit wordt aangepast zonder de daadwerkelijke opname te verstoren. Het kan zijn dat u iets meer ruis ziet door de slechte lichtomstandigheden, maar in uw opname is dit, afhankelijk van uw instellingen en objectief, een stuk minder. U kunt nu in ieder geval wel goed zien hoe uw compositie eruit ziet. Daarnaast is het scherpstellen ook makkelijker wanneer u uw onderwerp wat beter kan zien.

Om deze functie te gebruiken op uw GH5 moet de firmware upgrade naar 2.3 hebben uitgevoerd. Bij de G9 is dit versie 1.1. Deze functie werk alleen als u 'Constant Live View' uitschakelt. De Live View Boost is niet mogelijk bij het opnemen in de Motion Picture of 4K Photo stand.