7 Tips om met de FUJIFILM instax camera aan de slag te gaan

Slechts één kans voor de perfecte foto. Met de FUJIFILM instax camera’s krijg je niet direct te zien hoe je foto eruit komt te zien. Hierdoor is het extra belangrijk om goed te werk te gaan zodat je het beste resultaat behaald. Heb je net je eerste FUJIFILM instax camera gekocht en wil je graag weten hoe je er de mooiste foto’s mee kan maken? Lees dan snel verder! Wij hebben de allerbeste tips voor je op een rijtje gezet zodat je er zeker van kan zijn dat je de volledige potentie van jouw FUJIFILM instax camera’s benut.


1. Fotopapier op de juiste plaats

Voor het gebruik van je FUJIFILM instax camera heb je natuurlijk ook fotopapier nodig. De filmcassettes van FUJIFILM instax dienen op een specifieke manier geplaatst te worden. Gelukkig heeft FUJIFILM instax dit extra makkelijk gemaakt. Aan één zijde van de cassette zit namelijk een klein geel streepje en aan de binnenkant van de camera zit ook een klein geel stipje. Door het gele streepje precies uit te lijnen met het gele stipje in de camera weet je zeker dat jouw film cassette correct geladen is en dat je foto’s er zonder problemen uit zullen komen. Maak zodra de film cassette geladen is direct een foto, zo wordt het beschermlaagje direct uitgeworpen en zit je later niet met een gemist fotomoment.


2. Voorkom een mislukte foto

Zodra je de cassette geladen hebt is het van uiterst belang dat je de achterkant van de camera niet openmaakt totdat de cassette op is. Als je de achterkant openmaakt terwijl er nog fotopapier in zit kan het licht dat naar binnenkomt de ongebruikte films beschadigen, waardoor de eerste paar foto’s niet meer bruikbaar zijn. Als je daarna foto’s maakt loop je dus de kans dat deze niet ontwikkeld worden. De achterkant van de camera kan je alleen openmaken wanneer de teller op ‘S’ staat. Dit indiceert dat alle films van die cassette gebruikt zijn.


3. Let op het formaat

Ook niet geheel onbelangrijk is het formaat van het fotopapier. FUJIFILM instax camera’s zijn beschikbaar in verschillende formaten zoals Mini, Square en Wide. Kijk dus goed welk formaat jij hebt en kies het juiste formaat film. De instax mini camera’s draaien op mini fotopapier, in de square camera’s gaat square fotopapier, en in de wide camera’s kan je wide fotopapier stoppen.


4. Wees creatief met fotopapier

Naast het standaard fotopapier met een witte rand zijn er ook allerlei andere varianten beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld een film cassette met een leuke comic motief, een zwart frame, of een mooi kleurverloop. Door een ander soort film te kiezen kan jij je foto’s naar een ander niveau tillen en nóg persoonlijker maken.

 

5. Gebruik accessoires

Er zijn ook veel verschillende FUJIFILM instax accessoires beschikbaar. Van bijpassende hoesjes in precies dezelfde kleur als je camera tot allerlei accessoires om je foto’s je eigen draai te geven. Zo kan je je foto’s personaliseren met stickers, ze ophangen in je kamer met speciale knijpers, of ze tentoonstellen in een fotolijstje. Berg je liever je FUJIFILM instax foto’s veilig op? In de speciale FUJIFILM instax albums kan je gemakkelijk al je instax foto’s bewaren. Zo kan je ze altijd op één plek terug vinden!

 

6. Extra batterijen

Niks is zo vervelend als het enthousiast meenemen van je camera om er later achter te komen dat de batterijen helemaal leeg zijn. Neem dus altijd extra batterijen mee of zorg er voor dat je camera volledig opgeladen is voordat je op pad gaat. Zo hoef je nooit meer een fotomoment te missen.

 

7. Juiste belichting

Nu je camera helemaal klaar staat kan je naar hartenlust de allermooiste foto’s schieten. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om op de belichting te letten. De meeste FUJIFILM instax camera’s beschikken over automatische belichting. Hiermee past de camera op basis van je omgeving de helderheid van je foto’s aan. Ook hebben alle camera’s een automatische flits die afgaat wanneer de omgeving te donker is. Ondanks deze handige functies kunnen je instax foto’s soms alsnog te donker of te overbelicht worden. Om dit te verhelpen is het belangrijk dat je niet te dichtbij, maar ook niet te ver weg van je onderwerp staat. De FUJIFILM instax camera’s hebben een ideaal brandpuntafstand bereik tussen de 60cm en 1.5 meter. Wil je graag foto’s van dichtbij maken? Dan kan je de close-up functie gebruiken en zelfs vanaf 30cm fotograferen. Het helpt meestal ook om met de lichtbron mee te fotograferen. Dit houdt in dat je met je rug tegen de zon of andere lichtbron in staat. Zo voorkom je tegenlicht, wat weer voor een onderbelichte foto kan zorgen.

 

Naar mate je jouw instax camera meer gebruikt krijg je vanzelf te weten wat wel en niet voor jou werkt. Oefening baart immers kunst. Neem dus de volgende keer dat je op pad gaat je FUJIFILM instax camera mee, en oefen er op los!

Ontdek alles over FUJIFILM instax